2020. 10. 16.

,,Istennel a műtőben” – interjúkötet jelenik meg Csókay Andrással

Örömmel és nagy izgalommal jelentjük be a 777 harmadik saját kiadású könyvét, egyben első interjúkötetünket, amelyben Csókay András  életét ismerhetitek meg Martí Zoltán segítségével! A majdnem kétszáz oldalas kiadványban az idegsebész minden korábbinál részletesebben beszél életéről, botlásairól és megtéréséről, családjáról, valamint a bangladesi sziámi ikerpár szétválasztásának körülményeiről. Az „Istennel a műtőben” november elején jelenik meg, de addig is kedvezménnyel előrendelhető!

„Istennel a műtőben” – ezzel a címmel jelenik  meg november elején a 777 legújabb könyve, amelyben Csókay András világszerte ismert – és elismert – idegsebész életét ismerhetitek meg. A majdnem kétszáz oldalas interjúkötetben részletesen és őszintén mesél az orvos a korábbi nehézségeiről, megtéréséről, arról hogy hogyan élte meg a bangladesi sziámi ikerpár szétválasztását és mit jelentett számára az a rengeteg szeretetet, amit itthonról kapott. A közös munka Martí Zoltán és Csókay András között hónapokon át tartott, így egy nagyon alapos, és értékes könyvet vehet hamarosan kezébe az Olvasó.

Csókay András a könyv bejelentése kapcsán is megragadta az alkalmat, hogy köszönetet mondjon a 777 olvasóinak:

hirdetés

„Furcsa, kijózanító, és egyben felemelő volt számomra újra végiggondolni az életem történeteit. Lehetőségem volt arra, hogy újra felidézzem az utamat, a hatalmas bukásaimmal együtt, amelyek nem kellemes élmények. De újra megtapasztaltam, hogy a bűnbánatot megélve mindig segítséget kaptam Jézustól. Számomra az egyik legfontosabb tanítása, hogy „mindazt, aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom Atyám előtt” – ez lehet az egyetlen célja egy életet bemutató könyvnek! Köszönöm Martí Zoltán barátomnak, hogy sikerült kihoznia ezt belőlem, mély és elgondolkodtató kérdéseket tett fel. Ezúttal is köszönöm a 777 olvasóinak azt a rengeteg imát, amelyet a sziámi ikrek szétválasztásakor kaptunk: egyikük jól van, a másikért még sokat kell imádkoznunk. „Minden az imával kezdődik” – ez Teréz anya egyik nagy tanítása. Kövessük őt!”

Martí Zoltán számára több okból is különleges az Istennel a műtőben megszületése: egyrészt a 777 főszerkesztőjének első könyvéről van szó, másrészt pedig a főszereplő” iránti mély tisztelete is közismert:

„Felejthetetlen élmény és  megtiszteltetés volt elkészíteni ezt az interjúkötetet, nagyon hálás vagyok Andrásnak a nyitottságáért – és legfőképpen a bizalmáért. Megrendítő történet az övé, szomorú és tragikus eseményekkel – ugyanakkor fantasztikus talpraállásokkal is. Szükségünk van olyan példaképekre, akik a tudomány nagyszerű szolgálóiként is tanúságot tesznek Istenbe vetett hitükről. A könyv egyik különlegessége, hogy András felesége, Altay Daniella is vállalta a beszélgetést, így az ő oldaláról is megismerhetjük közös történetüket, a nehéz és a szép időszakokat egyaránt.”

Olvass bele a könyvbe, amelyet október 31-ig 2600 forintért rendelhetsz meg! Kattints ide!

Hírek Martí Zoltán
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 10. 16. 12:51

    ,,mindazt, aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom Atyám előtt” Ez a gondolat vajon honnan eredhet? Ha belegondolsz ez feltételhez kötés. Ráadásul Isten és az ember közé valahogyan becsempészi Jézust. Istennek NINCS szüksége közvetítőre és arra sem,hogy valaki befolyásolja. Azonban nagyon vicces,hogy állandóan befolyásolni akarjuk,holott a tervéről és akaratáról beszélünk állandóan. Adj nekem ezt vagy azt. Tegyél velem a kedvem szerint,gyógyíts,irányíts stb. Nem fura,hogy mennyire akarjuk a kéréseinkkel befolyásolni?
    Visszatérve az idézetre,vajon mért kell Jézusnak “megvallnia” az embereket Isten előtt? Ez olyan mintha Isten saját maga elé menne és bebizonyítaná magának azt amit amúgy is tud. Hisz Jézus egyszer elárulja: “amit az Atya tud,azt tudom én is.” Jut eszembe,tudjátok hogyan szólította Jézus az Atyát? Abba. Ennek a jelentése nem atya,hanem apucika. Természetesen nem gügyögve gondolom,hanem egy mély szeretettel átitatva mondta. Látod,ennyit tesz egy fordítás hozzá a jelentéshez. És ez csak egy szó a könyvből,hajaj.
    Viszont mindenki ott jár,ahol tartania kell. Nincs kijelölt útvonal és nincsen terv. Valójában inkább nekem is ezt az útvonalat kellene tisztítanom,nem pedig átrángatni egy másikra. Szerintem az eltérítésem be sem következhet,nagyon remélem,hogy inkább értékes dolgokat helyezek az utatokba,még ha azok csak egyenlőre nekem értékesek.