Istennel a műtőben

Interjúkötet dr. csókay Andrással

Az interjúkötet nagypapától–nagypapáig tart: a nagyszülők életének sorsfordító eseményeitől elvezet bennünket egészen András nagypapakoráig. Ez az út nem egyszerű és sima: egészen megrendítő, máskor pedig felemelő történetek gyönyörű kavalkádja, amelynek csúcsa a hitben való megerősödés.

Dr. Csókay András

Csókay András 1956-ban született, Budapesten. Műszaki diplomájának megszerzése után, már házas emberként és édesapaként döntött úgy, hogy gyermeki álmát követve az orvosi hivatást választja. Az általa kifejlesztett éralagút-technikának köszönhetően nemzetközileg elismert idegsebész lett. 2019-ben ő vezette a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásának idegsebészeti munkáját, amelyre a világ számos pontján felfigyeltek. Prima Primissima-díjas (2005), a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjvel is kitüntették (2011), Budapest díszpolgára (2019). Feleségével, Altay Daniellával öt gyermekük van.

Martí Zoltán

Martí Zoltán 1989-ben született Budapesten. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikáció - és médiatudomány szakán végzett, majd 2014-től az MTVA munkatársa lett. 2016-tól az M4 Sport szerkesztő-riportere, ugyanebben az évben alapította meg barátaival a 777blog.hu oldalt, amelynek azóta is főszerkesztője.

Lapozz bele a könyvbe!

A könyvről

Az interjúkötet különlegessége, hogy felesége, Daniella is vállalta a beszélgetést. Sokaknak lehet fantasztikus példa az ő kitartása a férje mellett. Neki köszönhetően különleges bepillantást kaphatunk András életébe. Általa nemcsak a missziós orvost, hanem a férjet és az édesapát is megláthatjuk, valamint megérthetjük, hogy mit jelent valaki mellett egy életen át, jóban-rosszban kitartani.

András élete tényleg olyan, mintha egy hollywoodi forgatókönyvíró írta volna: szép gyermekkor, gyönyörű diákszerelemből házasság – majd pedig egy szétcsúszás, rengeteg fájdalommal. Hálás vagyok, amiért ennyire őszintén mesélt élete legnehezebb részeiről is, mert így érthetjük meg, hogy honnan kellett felállnia, és hogyan lett az az ember, aki nemrég a bangladesi sziámi ikerpár szétválasztását vezette – Istennel a műtőben.