2020. 10. 02.

Ha vágysz Isten jelenlétére

Mindenki máshogy keresi Istent. Van, aki csak leül és csendben imádkozik, más a természetben van, hogy lássa a teremtett világ csodáit. Olyan is akad, aki a dicsőítéssel lép be Isten kapuin, ahogy a zsoltáros is bátorít minket. Az Arrivera blog írását szemlézzük.

Ha egy picit is hasonlítunk, téged is megvisel, hogy a vírushelyzet miatt nem tudunk közösségileg összegyűlni és együtt magasztalni Istent. A legtöbbünknek a nyári táborok hatalmas inspirációt, szellemi löketet adnak az évre. Ez most elmaradt.

De mindez nem azt jelenti, hogy te otthon ne tudnál belépni a Mindenható Isten jelenlétébe, és ne kaphatnál valóságos érintést. Próbáld ki ezen a hétvégén!

Keress magadnak egy fél órát, amikor zavartalanul az Úrra tudsz koncentrálni.

Kari Jobe és a férje megosztott egy videót, amely engem a grádicsok énekéhez hasonlóan tudott bevinni az Úr jelenlétébe. Tudod, a grádicsok voltak azok a lépcsők, amelyek Templomba vezettek, és a léviták minden lépcsőfokon elénekeltek egy zsoltárt.

hirdetés

1. „I’m returning to the secret place / Just an altar and a flame / Love is found here / In our sacred space / I hear Your voice I see Your face”„Visszatérek a titkos helyre /ahol ott van az oltár és a láng / Ahol megtalálom a szereteted / Hallom a hangod és látom az arcod”

Ezzel a dallal vissza tudtam vinni a szívemet az Úr jelenlétébe. Ahogy énekeltem Isten szeretetéről, amely egyre nagyobb lánggal ég, behívtam a szentséget a szívembe, az otthonomba

 

2. „Reignite the fire of your church of your bride”„Gyújtsd meg újra a tüzet a népedben, a menyasszonyodban”

Ebben a részben könyörögtem Isten népéért, azokért a testvéreimért, akik ellankadtak vagy elestek. Áldja meg az Úr az Ő népét és hozza őket vissza!

3. „Breathe on the embers of my heart / Fan it to flame” „Lehelj a szívem parazsára, gyújts belőle lángot bennem”

Ezekkel a mondatokkal az életem a Mindenható kezébe helyeztem és hagytam, hogy a Szent Szellem lángja jöjjön és kiégessen belőlem minden szennyet.

 

4.„My heart burns for You”Uram, a szívem érted ég”

Az utolsó részben pedig a szívem szárnyakat kapott. Ekkorra már az Úr jelenléte olyan mértékben tapintható volt, mintha ott állnánk a Szentek Szentjében, a szentek közösségében. Együtt veletek.

 

Hiszem, hogy Isten a karantén, a közösségi élet szünetelése alatt is élő módon meg tud érinteni minket. Nem kell, hogy ez a dal legyen az. Gyűjtsd össze azokat a dicséreteket egy lejátszási listába, amelyek minden egyes alkalommal be tudnak vinni az Úr jelenlétébe, szakíts ki a hétvégédből egy fél órát, egy órát, és keresd az Urat teljes szívből. Ő megígérte, hogy aki keresi, az megtalálja.

Ez olyan mértékű megelégedést fog adni, hogy nem lesz szükséged más pótszerre.

Hidd el. Jézus elég.

 

Forrás: Arrivera blog

Borítókép - Fotó: Thai Noipho | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 10. 02. 22:21

    “Ha vágysz Isten jelenlétére.” Na végre. Emlékszer,hányszor írtam le a “jelenlét” szót? Ugye ,hogy sokkal lényegre törőbb?
    “Mindenki máshogy keresi Istent.” Kitűnő.
    “együtt magasztalni Istent” Elgondolkodtató,hogy erre kinek is van szüksége.
    “otthon ne tudnál belépni a Mindenható Isten jelenlétébe” Már azt hittem,hogy…..mindegy. Nem tudsz nem bent lenni Isten jelenlétébe.Talán Te nem érzed ezt a jelenlétet,de ez tőled függetlenül létezik.
    “Ebben a részben könyörögtem Isten népéért” Ez helytelen kifejezés! Minden teremtmény Isten “népe”. Ne ess abba a hibába,hogy te mond meg,kik a népe.
    “Ő megígérte, hogy aki keresi, az megtalálja.” Keresni azt kell aki elveszett. De nem Isten veszett el és el sem tűnt a szemünk elől csak ahhoz,hogy lássuk,ki kell nyitnunk a szemünk.
    Nagyon nem mindegy,hogy keresel valakit vagy alkalmassá teszed magadat a látására. Gondold végig. Ha keresel,azt magadon kívül keresed. Ha alkalmassá teszed magadat,akkor pedig magaddal foglalkozol,hisz magadon múlik Istenen megtapasztalása,nem pedig Istenen.