2020. 08. 15.

Az anyai szív – Csodálatos énekkel köszönti Máriát a libanoni kórus

A libanoni Sancta Maria Choir csodálatos dalával köszöntjük a mennybe felvett Máriát. A közösség már két alkalommal vezette a Máriabesnyői Mladifest – Ifjúsági Fesztivál zenei szolgálatát, ezért különös szeretet is fűzi őket Magyarországhoz.

Kevés taggal jött létre a kórus, Medugorjéban a Podbordo-hegyén. A hivatalos kezdés 2006. február 9-én, Bejrútban volt, Szent Maron napján, aki a  katolikus maronita egyház alapítója. Jamil Toufic vezetésével született meg a válasz arra a meghívásra, amelyet a szívében érzett Medugorjéban. Így fogalmazott egy interjúban: “Ekkor magamba néztem, és elhatároztam, hogy a „fiatalokért” szeretnék imádkozni, és tenni.

Megfigyeltem, hogy a zene a fiatalok nyelve és ez elvezetheti őket az egyházhoz.

Meghallhatják Isten szavát a medjugorjei fesztivál ideje alatt, augusztus első hetében. Így döntöttem, hogy alapítok egy kórust a Szűzanya tiszteletére.”

hirdetés

Az elmúlt 13 évben a tagok száma folyamatosan emelkedett, mára 55-en vannak a zenészekkel együtt.

Professzionális csoportról van szó, akik elkötelezettek a hitük megtartásában és hagyományaik ápolásában. Nem könnyű a helyzetük. Libanonban 18 hivatalosan bejegyzett vallás működik és a demográfiai mutatók, az elvándorlás a keresztény közösségeket gyengítik. A tragikus bejrúti robbanás fájdalmait enyhítse mindnyájunk égi édesanyja és az Ő irgalmas szíve legyen vigasza a szenvedőknek.

A kórus neve már ismerős lehet a 777 olvasóinak, hiszen mi is megosztottuk csodálatos videójukat a tavalyi magyarországi látogatásukról. A keresztény kórus szívre tett kézzel énekelte a Parlament előtt  a magyar himnuszt, méghozzá magyarul.

Szívre tett kézzel énekelték a magyar himnuszt libanoni keresztények – VIDEÓ

Kiemelt kép: Sancta Maria Choir – This Mother’s Heart

Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás