2020. 08. 02.

Abortusz és meddőség – szerkesztőink a tévében jártak

Fel lehet-e készülni arra, hogy a gyermekáldás nem automatikusan fog az ölünkbe hullani? Hogyan érdemes beszélni az életvédelemről? Ugyanakkor hol vannak mindezekben a témákban a férfiak hangjai? Bartos Lídia Lelle és Lábánné Hollai Katalin az Új nemzedék műsor vendégei voltak, ahol elképesztő mélyen és őszintén beszéltek az életvédelemről és a meddőségről. 

Lehet az elfogultság teszi, de nagy büszkeséggel és csodálattal hallgattam végig Lídia és Kata beszélgetését az Új nemzedék műsorban. Ritkán hallani ilyen őszinte beszélgetést és őszinte vallomásokat erről a két témáról. Szerkesztőink őszintén beszéltek személyes érintettségükről. 

„Az abortuszoknak a 97%-a válsághelyzet miatt történik és ez a válsághelyzet igazából bármit jelenthet. A 3% az, amiről általában a sajtó beszél, amikor erőszakból fogan a baba; amikor az anya életét veszélyezteti vagy amikor beteg a gyermek. Ebben a 97%-ban az esetek nagy részében rossz párkapcsolatról van szó, vagy a párkapcsolat hiányáról.

hirdetés

Én is egy ilyen válsággyerek vagyok, válsághelyzetben fogantam.

Az én szerencsém az, hogy az én anyukám az életem mellett döntött.” – mesélte Lídia, aki ilyen indíttatásból kezdett el az életvédelemmel komolyabban foglalkozni. 

Személyes történetéről és könyvének (Megszabadítottál szégyenemtől – A Biblia és a 21. század meddő asszonyai) keletkezéséről Kata elmondta, hogy a kettő kéz a kézben járt. „Amiket én a Biblia olvasása közben, az imaéletemben megtapasztaltam, fölismertem, abból egy könyv született.” Kata azt is elmondta, hogy a lelki gyógyulásában sokat segített a könyv megírása. A bibliai történeteken keresztül gyógyult ő is. Ugyanakkor kiemelte, hogy keveset foglalkozunk ezzel a témával keresztény körökben, mivel két tabu téma is ötvöződik benne: a gyász és a szexualitás.

„Hónapról hónapra el kell gyászolni azt, hogy volt egy lehetőség arra, hogy megfoganjon a gyermek.”

A beszélgetésben szó volt arról is, hogy hol vannak a férfiak hangjai ezekben a témákban, hogyan éli meg egy férfi a meddőséget, és fel lehet-e készülni arra, hogy házasság után nem jön rögtön a gyermekáldás. 

A teljes beszélgetést ITT lehet megtekinteni.

Borítókép: Új nemzedék: Meddőség és életvédelem/ 2020. július 02.
Tabuk nélkül Tanúságtétel Videók
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Ben 2020. 08. 02. 21:44

    Az a baj, hogy a sok magukat kereszténynek nevező ember még azzal sincs tisztában, hogy a látható világot a láthatatlan világ erői befolyásolják. Isten a láthatatlanból hozta elő azt, amit most láthatónak nevezünk. Az abortusszal nem csak az a baj, hogy gyilkosság, hanem az, hogy test nélküli lényeket energizál a láthatatlan világban. Lényegében az abortusz a sátán birodalmát erősítő tevékenység, legyengült démonokat tölt fel erővel, hogy aztán megújulva folytassák emberek (és különösen igaz hívők) életének a pusztítását. Elhiszem, hogy sokan nem is gondolnának erre, azért is írom le. A Bibliai időkben a gyermekeket Moloknak áldozták, nehogy azt gondoljuk hogy napjainkban ez másképp van, legyen a neve ezeknek a bukott angyali fejedelmeknek bármi is a neve jelenleg. A modernkori aborutsz gyermekáldozatnak minősül, a legvédtelenebb ember meggyilkolásával – nem kell ezt szépíteni. Sátánistáknál például bevett szokás a szexuális orgiák és állatáldozatok mellett csecsemők meggyilkolása, vajon miért? Úgy gondolom ez az egyik tevékenysége a gonosznak amellyel hatalmas erőt tud nyerni magának. Aki abortuszon gondolkodok, az szerény véleményem szerint azon is gondolkodhatna, hogy sátánistává vagy kereszténnyé váljon inkább. Másodsorban Jézus gyűlöli az abortuszt, szerintem bármi másnál jobban. Egy ember azért születik meg a világban, hogy betöltse a küldetését, ha ebbe valaki belerondít, akkor Isten tervébe rondít bele. Mert ahogy mondták a hölgyek, Isten ajándéka a baba. Még magának a sátánnak sincs ahhoz rendelkezése, hogy valakitől elvegye az életét (ha Isten erre nem ad engedélyt neki), csak az ember tud úgy dönteni hogy egy másik ember életét kioltsa, pláne egy csecsemőét.
    Láttam zavarja a hölgyeket, hogy sok támadást kapnak, mert bigottnak, vagy “szabadság”ellenesnek bélyegzik őket, ezt megértem. Engem bár neveznének nyugodtan abortuszellenesnek, számomra ezt kitüntető és elismerő lenne. Mert ezzel gyilkosságellenesnek, és sátánellenesnek titulálnának egyúttal. Nézegessenek csak az emberek képeket széttépett magzatokról, azok akik szerint az abortusz semmiség, égjen bele a retinájukba az a fertelmesség, amit támogatnak. Egyszer régen láttam róla képeket, azóta sem felejtettem el. Tudom, hogy rengeteg magyar nő van, aki átesett abortuszon, de szembe kell nézniük azzal a bűnnel, hogy gyilkosságot követtek el, mert csak akkor lehet bűnbánatra jutni. És csak akkor lehet Istentől bocsánatot kérni őszintén. Nem kell ezt a sátánista dolgot szépíteni, és csak azért enyhén fogalmazni, hogy a liberális korcs eszméjű embereknek ne legyen betörve a feje. És lehet megbotránkoztató leszek, de nagyon sokszor az meddőség is egy olyan átok, amely alá azok kerülnek, akik egyszer már végeztek abortuszt. Ezt felfoghatják Isten ítéletének is. Ismétlem: nagyon sokszor – de nem minden esetben. Ha valaki bűnbánatra jut, és kéri Istent, akkor ez alól hiszem hogy felszabadítást kap. Láthatjuk, hogy sok a Bibliai meddő asszonyok nem végeztek abortuszt mégis meddők voltak, és mikor Isten megnyitotta a méhüket, akkor olyan embereket hoztak a világra, mint Izsák, Keresztelő János, Sámuel. Meghatározó emberek ők, például Keresztelő János merítette vízbe Jézust 🙂 Ettől megtisztelőbb feladata szerintem egy embernek sem volt a Földön. Úgyhogy, bátorításképp mondom, a veleszületett meddőségből Isten valószínűleg egy nagyobb dolgot (embert) is ki tud hozni az utolsó időkre.