2020. 07. 15.

Önzetlenségből jeles

Nyár van. Hétköznap van. Semmi különleges. Éljük a mindennapjainkat, tesszük a dolgunkat, olvassuk a híreket, véleményt mondunk, elszomorodunk, felháborodunk és néha örülünk is. Miért csak néha?

Ez jó kérdés, de én, ha őszintén magamba nézek, akkor meg kell állapítsam, hogy jóval több szomorú, felháborító és sokkoló hírt látok, mint örömtelit és vidámat. Nyilván nem állok meg ennél a ténymegállapításnál, hanem igyekszem formálni a hírfolyamomat. Jobban és többet foglalkozom a pozitív hírekkel, aktívan teszek azért, hogy a gondolataimat ezek határozzák meg a negatív dolgok helyett.

A napokban bukkantam rá egy nagyon kedves és szívmelengető videóra, ami éppen ilyen pozitív hír számomra. Egy mondatban: egy felvidéki település ötgyermekes családja új lakásba költözhetett egy motoros egyesület segítségével. Számomra mindig olyan megható, amikor a vadnak, erősnek és hangosnak tűnő motorosok érző szívvel, mély érzésekről tesznek tanúságot és segítenek másokon. Így történt ennél a családnál is. Egyetlen kis düledező házikóban lakott a Varga házaspár öt gyermekével, ráadásul a településtől távolabb. Őket karolták fel a Kerecsen motorosok.

„Számunkra nagyon fontos volt, hogy itt a Felvidéken építsük a magyar jövőt. Láttuk, hogy a Varga család egy szobában nevel akkor még négy gyermeket. Mi úgy gondoltuk, hogy az a négy gyermek, illetve az a család többet érdemel. […]

hirdetés

Számunkra az igazi inspiráció az volt, hogy ezeknek a gyermekeknek jövőt, magyar jövőt adhassunk.”

– nyilatkozta Tóth Zoltán, a Kerecsen Motoros Egyesület elnöke.

A motorosok elhatározását tett követte és két év alatt sikerült olyan lehetőséget teremteniük a családnak, ahol fürdőszobával, konyhával és több szobával ellátott házban nevelhetik tovább az öt gyermeket. A motoros egyesületnek nem ez volt az első karitatív cselekedete, ugyanis több árvaházat patronáltak és egy súlyos agyvérzésben szenvedett kisfiút is felkaroltak már.

Számomra az ilyen történetek mindig egy kis reményt adnak a rengeteg negatív hír, esemény között. A rossz dolgokat keresni sem kell, mert mindenhol ott vannak. Az arcunkba tolja a híradó, folyik az internetről, de a pozitív dolgokat keresni kell. Nem azért, mert abból olyan kevés lenne, hanem azért, mert nincs olyan hírértékük. Nem sokkolja az embereket, így nem reagálnak, nem beszélnek róla még napok múltán is. Én szeretném, ha olyan világban élhetnénk, ahol a jó tettek, a pozitív dolgok itatják át a gondolkodást, a híreket. Ahol napokig tudunk beszélni egy kedves jótevőről, legyen az egy ismert keresztény közéleti szereplő, vagy akár egy ismeretlen, titkos jóakaró. Legyen egy motoros egyesület, egy szülői közösség, egy egész nemzet, néhány gimnazista vagy csupán egyetlen tehetős ember.

Vegyük észre az örömteli dolgokat, gondolkodjunk pozitívan és cselekedjük meg a jót, amit tudunk.

Kép: Denis Andreev | Dreamstime.com

Blog Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás