2020. 07. 10.

Út a szabadságba

A függősége ellen harcoló, anonimitást kérő olvasónk remek írást küldött a szabadságba vezető útról, a hazugságokkal való leszámolásról és az igazság felismeréséről.

Szabad vagyok már. A kereszten már elvégeztetett, Krisztus által én is új életet kaptam. Én elfogadtam ezt az ajándékot és búcsút intettem a régi énemnek. Ám amikor újra és újra elbuktam, kétségbeestem. Azt mondták, ennek vége! Az Úr azt mondta, ez egy új fejezet, és én magam is hittem, hogy tiszta lapot kaptam. Mi történt evvel a lappal? Ki írta tele, hogy most megint ilyen maszatos és vérrel teli? Mikor tértem vissza a régi életemhez, mikor kelt újra életre a régi énem?

Mikor kerültem vissza a börtönömbe, mikor kerültek vissza a láncok a kezeimre és a lábaimra, mikor került vissza a kötél a nyakam köré?

Olyan sötét van és olyan egyedül vagyok… A félelem újra elborít és egy hang a fejemben azt mondja, meg kell halnom. Nekem nincs mit keresnem itt a világban, nincs mit keresnem az életben, csakis a halál vár rám. Ezt érdemlem: erőszakot, megvetést, halált. Már senki sem vár rám. Nincs szükség rám. Nincs feloldozás, nincs szabadság. Nincs, aki szeretne engem és nincs, aki megszabadíthatna ebből a függősségből, ebből a fogságból.
Ez kinek a hangja? Úgy üvölt, hogy legszívesebben befognám a füleimet – csakhogy ez nem segít. A szíved füleid kell befogd ahhoz, hogy ne halld többé a gonosz hazugságait.
Hallod, hogy valami más hang is szól hozzád? Aki azt mondja, hogy Ő szeret téged, hogy Ő megment téged. Hogy Ő a tenyerébe rajzolta a neved. Ő sosem felejt el téged.

Ő felemel és megszabadít.

Ő életet ad és jót tervez felőled. Ő reményteljes jövőt szán neked. Terve van veled, és titkokat akar rád bízni. Ő megerősít és nem baj, ha elesel, Ő visszafogad. Ő örök szeretettel szeret téged. Ez az igazság: Isten szeret téged! És az igazság szabaddá tesz!
Szabad vagy már! Csak el kell hinned. Keresd azt, ami fenn van, keresd az Ő arcát! Keresd az igazságot! Hallgass az Ő szavára – Ő nem akar becsapni téged. Ő ismer téged és szeret – bízhatsz Benne! Ő az élet útját mutatja meg neked és körbe vesz a szabadulás dalaival. Ne add fel! Ő már megmentett és mindig megment, ha lecsúsztál a lejtőn. Ne vádold magad a bukásaidért, csak merd megfogni a kezét, a Kezet, ami érted nyúl, hogy kimentsen a sírgödörből! Légy áldott!

Kép: Dreamstime.com

hirdetés
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás