2020. 06. 14.

3 szuper mobil app, ami segíti az imaéleted

Az elmúlt időkben elengedtem a „nyomkodjuk kevesebbet a telefonunkat” témát. Arra próbálok figyelni, hogy amikor nyomkodom, akkor valami eredménye legyen ennek a hétköznapi függésnek. Például ráírok régi ismerősökre is, vagy például anyuka barátnőimre, akiknél sosem tudom, mikor zavarnám őket, de egy üzenet sosem árt.
Az imaéletembe is sikeresen beépítettem a telefonomat. Bemutatok néhány applikációt, amit Ti is kipróbálhattok, ha még nem tettétek!

Biztos vagyok benne, hogy sokan használtok keresztény appokat, hiszen egy Szentírás vagy egy Zsolozsma sosem árt a zsebben, de az AndroKat-on is sok jó ima és más olvasnivaló van. Remélem, hogy az alábbi három közül Nektek is lesz újdonság!

Biblia (YouVersion)

Még csak egy hete használom a YouVersion alkalmazását, és egyszerűen odavagyok érte. Napi ige, napi igés kép, több fordításban elérhető Szentírás, könyvjelző és kiemelés opciók – és ez még csak a kezdet! Profil összekapcsolással (névjegyek/Facebook) közösen olvashatsz Bibliát a barátaiddal, és egy tucat terv elérhető téma szerint csoportosítva. Van ezekhez a „kihívásokhoz” elmélkedés (áhítat), igerész, saját jegyzet írási lehetőség, és ha valamit „teljesítesz”, akkor jelvényt kapsz érte.
Készíthetsz saját képet igével, vagy akár imalistát is írhatsz.
Felhasználóbarát és hasznos is. Köszi Linda! 🙂

hirdetés

Ignáci imák

Sajnos (úgy tudom, hogy) csak Android rendszerre érhető el ez a jezsuita app, úgyhogy szerencsésnek érzem magam! 🙂
Ha szereted a csendes, vezetett imákat, akkor ezt Neked találták ki! A kedvenc funkcióm, hogy beállíthatom, hány percem van az imára. 15 perc a minimum, de akár 100-ig is feltolható! Examen, belső figyelem, Szentírással elmélkedés… A választott imát olvashatod a kijelzőn vagy hallgathatod férfi/női hangon felolvasva, és az app maga vált lépésről lépésre a megfelelő időben, attól függően, hogy mit állítottál be (és még visszaszámláló is ketyeg).
Nagyon csinos kis felülete van, egyetlen tipp: ne zárd le a képernyőt, mert akkor megáll.

SoulSpace

Szintén egy csendes imát elősegítő app, angol nyelven. Minden napra egy 5 perces elmélkedés van (a kedvetekért nem hívom meditációnak), amit egy igen kellemes női hang olvas fel halk háttérzenével. Témánként van egy-egy ingyenesen elérhető plusz tartalom (elég sok!), sőt, még elalváshoz is találsz zenét, gyerek mesét. Évi kb. 4000 Ft-ért elérhető a Prémium tagság, amivel az összes, archív tartalomhoz is hozzáférhetsz és „lelkigyakorlatok” (kurzusok) is vannak.
Ennek is nagyon szeretem a grafikáját, trendi, fiatalos design, amit amúgy nem szoktam nézni közben, főleg hogy le is zárható a kijelző ima közben.

Ha Te is használsz jó kis alkalmazásokat, írd meg kommentben!

Kép: unspash.com

#imatipp Téglásy Nóra
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Sonfai Erik 2020. 06. 15. 17:00

    AndroKat alkalmazás, zseniális, napi igékkel, gondolatokkal, imádságokkal, stb…