2020. 06. 12.

#csakegygondolat – Még mindig összekeverjük a boldog életet a kényelmessel

Nem mindegy, mit kötünk össze magunkban a boldogsággal: az idilli, kihívásoktól mentes életet vagy az Istenben való bizalmat?

Valahogy a mi generációnkra különösen igaz – de biztosan általánosságban a XXI. század emberére is –, hogy azt hisszük, az a boldog élet, amely mentes a problémáktól, a kihívásoktól. De ha ezt feltételként szabjuk, mármint a teljes nyugalmat a boldogsághoz, azzal csak tovább fokozzuk a stresszt, hiszen probléma mindig lesz előttünk – ilyen ez az emberi lét, bármilyen közhelyesen is hangzik. A Biblia is nagyobbnál nagyobb problémákról és azok Istennel történő feloldásáról szól. Jézus maga mondja: „A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot” (Jn 16:33.).
Érdekes, az akadályokra mindig csak utólag tudjuk azt mondani, hogy a fejlődésünket szolgálták. Akkor, ott, csak annyit érzékelünk, hogy van valami, ami miatt megint megtorpan az életünk és nem ott tartunk, ahol a saját vagy a környezetünk elvárásai szerint kellene. Mi akkor megoldás? Ott a válasz a már említett igében: BÍZZATOK. Ez a bizalom valami olyasmi, ami nélkül nem lehetünk igazán boldogok és amire egy problémamentes életben pont nem lenne szükségünk.

hirdetés

Kép: Unslpash.com

#csakegygondolat Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás