2020. 06. 10.

Újjáépül a gyújtogatásban leégett Ráday Kollégium

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, 2019 januárjában leégett a Ráday Kollégium. A tragikus tűzeset egy ember halálát okozta. A romokat azóta lebontották, a várható újjáépítést szeptemberben kezdik meg.

A Ráday utcai kollégium eredetileg kaszárnyának épült, de később üzemelt kórházként, majd dohánygyárként is, mielőtt átalakították volna oktatási intézménnyé 1911-ben. Ez az épület égett le 2019 januárjában, a tűz egy ember halálát is okozta

Az új épület látványtervei már megtekinthetőek, ezeket a Parókia portál közzé is tette. A tervek szerint az új épületben a református kollégium mellett helyet kap a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara, a Ráday Gyűjtemény, a Bibliamúzeum, a Bibliás Könyvesbolt, a Dunamelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatala, valamint a Parókia portál szerkesztősége is. 

Belső udvar

„Az új épület minden szempontból megfelel majd a korszerű tűzbiztonsági előírásoknak” – írja a Parókia portál. 

Kápolna

„A diákokat három szinten, 48 szobában szállásolják majd el, és kialakítanak egy akadálymentes szobát is fürdőszobával. A szobák többnyire kétszemélyesek, és mindegyikhez tartozik majd saját fürdőszoba. A kollégiumban összesen 98 diák elszállásolására van lehetőség, a negyedik szinten a vendégszobák és a lakások kapnak helyet.”

A teljes cikkért és még több képért ide kattints.

hirdetés

 

Forrás: Parókia portál

Csak a Bibliája maradt sértetlen a hős diáknak a kollégiumtűzben

Borítókép: raday28.hu
Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás