2019. 01. 30.

Csak a Bibliája maradt sértetlen a hős diáknak a kollégiumtűzben

A múlt heti tűzvészben használhatatlanná vált a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiuma. Borza Ferenc teológus hallgatónak hatalmas szerepe volt abban, hogy társai kimenekültek az épületből. A teológus hallható az ECHO TV Jó reggelt című műsorának keddi adásában mesélt a tűzesetről, amiben többek között azt is elmondta, hogy minden holmija elégett, kivéve ágya mellett tartott Bibliája. 

Múlt héten szerdán, a tragédia estjén, Borza Ferenc a közeli közértbe ment vacsoráért. Amikor visszatért, már füstölt a Ráday utcai kollégium épülete. Egy társának azonnal jelezte, hogy járjanak szobáról szobára, és szólítsák fel menekülésre a többieket.

“Nem volt idő gondolkodni, az volt a fontos, hogy mindenki kijusson.” – mesélte az ECHO TV-ben. Elmondása szerint a menekülők között nagy volt az összetartás, mindenki járta a szobákat, és a különböző helyiségeket, hogy értesíthessék egymást. A diákok nem tudták hol van a tűz gócpontja, csak az egyre erősödő füstöt érzékelték.

Borza Ferencnek mindene oda lett a katasztrófában, ugyanakkor csodával határos módon az ágya mellett tartott Bibliája sértetlen maradt. 

hirdetés

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

 

 

A tűznek egy halálos áldozata volt, Farkas Zoltán, négygyermekes családapa. Gondoljunk rá és családjára imádságban! Ha van rá lehetőségünk, családját pénzadománnyal is támogathatjuk ebben a nehéz időszakban, melyet itt tudunk megtenni.

 

Kép: reformatus.hu/Kalocsai Richárd

Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Kovács Gábor 2019. 01. 30. 18:51

    Kővári László : a beszélő kígyó nagyon tele beszélte a fejét . Nehogy arról a fáról edd az almát szlogen nem igaz Önre, hiszen bolondgomba az imádott étele, amit minden nap fogyaszt. Pihenjen le inkább nehéz napja lehetett, a maradék agysejtek, ha nem pihennek eleget az még károsabban hathat.