2020. 05. 12.

Jézusé az utolsó szó

Jézusnak hatalmában áll a legjobbat kihozni a legreménytelenebb(nek tűnő) szituációkból is és megszabadítani minden bűnünkből, hisz egyszer és mindenkorra győzelmet aratott felettük. De vajon el merjük ezt hinni?

A napokban egy érdekes jelenet játszódott le a lelki szemeim előtt. Három szereplője volt: Jézus, a sátán és én. Megtört voltam, csalódott, mindkét kezemen és lábamon egy-egy bilincs, és a bilincseim lánca a sátán kezében volt. Önelégülten vigyorgott, hogy megszerzett egy áldozatot. Kétségbeestem, csak sírni és nyöszörögni tudtam, látva a tehetetlenségem. ,,Innen már nincs menekvés – gondoltam. Aztán megjelent Jézus, a maga dicsőségében ragyogott, hófehér ruhában. A sátán az orra alá dörgölte a bűneim, de Ő csak szeretettel és együttérzőn mosolygott rám. A megdicsőült sebeiből fény áradt a bilincseimbe és a lelkembe. A bilincsek eltörtek, megszabadultam, futottam a karjaiba és átöleltem.

Ez a jelenet rádöbbentett, hogy nem számít, mi történik az életünkben, mindig Jézusé az utolsó szó. Hányszor érezzük azt, hogy a bűn rabjai lettünk, vagy bármi másban korlátozva vagyunk és nem tudunk teljesen szabadok lenni. Legyen a jó hír mindig a szemünk előtt: még ha úgy is tűnik, hogy nem tudunk szabadulni, akkor sem a gonoszé az utolsó szó, hanem Jézusé, hisz egyszer és mindenkorra győzelmet aratott a bűn felett. Igen, az összes bűn felett, a tiéden, az enyémen, mindenkién! Jézus az egyetlen, aki meg tud szabadítani a bilincseinktől, mérettől és fajtától függetlenül; az összeset össze tudja törni:

„Ha tehát a Fiú szabaddá tesz benneteket, akkor valóban szabadok lesztek.” – (Jn 8,36)

hirdetés

Talán sokszor átéltük már, hogy milyen az igazi reménytelenség, amikor tényleg nem látunk kiutat, nem látjuk a fényt az alagút végén, és csak csüggedni tudunk tehetetlenségünkben és kudarcunkban. De Jézus ezekben a nehéz pillanatokban is eljön hozzánk: ha aggodalmak gyötörnek, nehézségeink vannak, betegségtől szenvedünk vagy éppen a bűneink nyomasztanak. Sőt, felsorolni se lehetne az összes ilyen szituációt, mert a lista végtelen, hisz minden emberi élet egyedi és mindenki máshogy éli meg a nehézségeket: nincs két egyforma bilincs.

Jézus azonban egy és örök, szeretete és irgalma sosem változik meg. Ő nem fog máshogy tekinteni ránk a nehezebb pillanatainkban, mint az örömteliekben. Nemcsak akkor mosolyog, amikor valami jót tettünk, hanem akkor is, ha éppen elestünk, elakadtunk. Nincs olyan bűn, olyan emberi nehézség, ami hatalmasabb lenne Nála és amiből ne tudna valami jót kihozni a javunkra és az Ő dicsőségére! Persze ez nem azt jelenti, hogy tétlenül várjuk a sült galambot, hogy a szánkba repüljön, hogy majd Jézus mindent megold helyettünk, és nekünk egy lépést sem kell tenni az ügy érdekében. Sokkal inkább azt jelenti, hogy bár Nélküle tehetetlenek vagyunk, de Vele bármi lehetséges!

Ha éppen úgy érzed, hogy nem tudsz szabadulni a bilincseidtől: ne félj! Ne feledd: Jézusé az utolsó szó! Amíg Jézus itt van, nincs okod félni! Márpedig Ő itt van, szeret, elfogad Téged és bármikor kész arra, hogy segítsen! Csak rajtad áll, hogy el mered-e hinni!

Nagy Barbara

Borítókép - Fotó: dreamstime.com
Blog Nagy Barbara
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás