2020. 04. 25.

Karantén: a férj megható módot talált ki vajúdó felesége támogatására

Lengyelországban, a COVID-19 terjedésével összefüggésben életbe lépő egészségügyi szigorítások miatt a leendő apuka nem lehetett jelen gyermeke születésénél. Ezért megható és eredeti módon messziről támogatta feleségét.

A közép-lengyelországi Varsói Szent Zsófia Kórház szülészeti osztálya néhány nappal ezelőtt egy üzenetet posztolt Facebook-oldalán: „Íme, hogyan támogatja egy leendő édesapa vajúdó feleségét.” És alatta egy egyszerre meglepő és megható fénykép.

A történet április elején kezdődött: mint minden közintézmény, a varsói kórház szülészeti osztálya is megkapta a lengyel hatóságok COVID-19 járvány miatt kiadott rendelkezéseit. Emiatt az első gyermekét váró Kasia terhességét felügyelő orvos arról tájékoztatta a fiatal nőt, hogy férje nem lehet jelen a várhatóan néhány napon belül meginduló szülésnél. 

„Nagyon számítottam rá, hogy a férjem ott lesz szülésnél, a felkészítő foglalkozásokon is együtt vettünk részt. Nehéz volt elfogadnom, hogy nem így lesz.” – mesélte a fiatalasszony a lengyel TVN csatornának. Michalnak, a férjnek sem volt választása, el kellett fogadnia, hogy nem lehet Kasia mellett a várva várt nagy eseménynél. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy egy kedves meglepetést készítsen számára…

hirdetés

A fájások beindulásakor a házaspár az előre összekészített táskával és a mózeskosárral, autóval indult a kórházba. A betegfelvételnél a nővér megkérte a leendő apát, hogy búcsúzzon el feleségétől és hagyja el a kórházat. Az aggódó Kasia csak annyit kért a férjétől, hogy mondjon neki néhány bátorító szót. „Nem árulom el, mit mondott akkor nekem Michal, ez maradjon a kettőnk titka, de annyit elárulok, hogy nagyon gyengéd szavakat rólunk és a jövőnkről.”- nyilatkozta a fiatal nő.

A szülészetet elhagyni kényszerülő Michal elhatározta, hogy a kórház előtt álló autójában várakozik. „Nem akartam hazamenni, fontos volt, hogy a lehető legközelebb legyek a feleségemhez.” –hangsúlyozta a férj. Ahogy telt az idő, Michal folyamatosan hívta telefonon Kasiát, hogy érdeklődjön a hogyléte felől. Az egyik ilyen hívás alkalmával megkérdezte, milyen a szülőszoba, kényelmesen el tudott-e helyezkedni és hogy hol áll az ágya. Felesége a telefonjával készített néhány képet és elküldte neki. Michal ekkor látta meg az egyiken az ablakot és ötlött eszébe a meglepetés.

Autójával átállt a felesége ablakával szemben lévő helyre és a meglepetéshez szükséges eszközökkel felszerelkezve akcióba lendült: csak néhány A/4-es lapra, filctollra és celluxra volt szüksége. Minden lapra egy betűt írt, majd a lapokat az autóra ragasztotta. Kasia az ablakból láthatta a két szív közé írt üzenetet:

„Kedvesem, gondolok rád, kitartás!”

 „Nagyon nehéz volt számomra, hogy nem foghattam a kezét, nem ölelhettem meg, nem súghattam neki kedves szavakat. Arra gondoltam, hogy legalább így, ezzel az üzenettel mellette lehetek.” – mesélte Michal. Kasiát nagyon meghatotta a figyelmesség: „Ismerem a férjemet, gyakran szokott meglepni valami aprósággal, de ez és éppen akkor, igazán kivételes volt.” – mondta. A leendő édesapa üzenete óriási erőt adott neki: „Biztos vagyok benne, hogy Michal figyelmességének is köszönhető, hogy pontosan másfél óra múlva megszületett a lányunk. A szülésnél minden rendben zajlott, ahogy a nagykönyvben meg van írva.” A boldogságtól ragyogó Kasia már otthon van férje és kislánya körében.

Forrás: fr.aleteia.org
Kép: NobisMichal, pixabay

Ezt a cikket Nagyné Molnár Ildikó önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás