2020. 04. 09.

Gyönyörűen magyarázta el a feltámadást Székely János

A Bors Székely János szombathelyi megyés püspököt kérdezte húsvét ünnepéről, a feltámadásról és a csodákról. A püspök gyönyörű történettel magyarázta el, mit is jelent az örök élet perspektívájában élni.

Szokatlan helyen bukkantunk rá az egyik legmeghatóbb történetre. Székely János szombathelyi megyés püspököt a Bors kérdezte arról, mit ünnepelnek a keresztények húsvétkor, mit jelent a feltámadás, és vannak-e ma is csodák. 

Arra a kérdésre, hogy mit is jelent a feltámadás perspektívájában élni az életünket, a püspök a következő történettel válaszolt:

“Volt egy amerikai kisfiú, aki nagyon szeretett baseballozni, de fontos meccseken sosem állították be, mert nem volt jó játékos. Volt azonban benne valami nagyon szimpatikus: nagyon szerette az édesapját, aki gyakran el is ment az edzések végére. A fiú ilyenkor mindent otthagyott, odarohant, átölelte az apját, azután mindig együtt sétáltak a pálya melletti parkban. Az édesapa aztán teljesen váratlanul meghalt. Az edző megdöbbenve gondolkodott azon, hogyan fog ez a gyerek tovább élni. A fiú sokáig nem is járt az edzésekre, de egy nap mégis beállított, az edző elé állt, és azt mondta: „Szombaton nagy meccsünk lesz. Állítson be engem a kezdőcsapatba.” Az edző nem szívesen, de rábólintott. Szombat este a fiú úgy játszott, mintha kicserélték volna. Minden ütése pontos volt, úgy futott, hogy senki a nyomába nem ért. Az edző a meccs végén odafutott hozzá, és megkérdezte: „Mi történt veled? Soha életedben még így nem játszottál!” Mire a kisfiú ezt felelte: „Tudja, az Édesapám miatt történt. Nem tudom, észrevette-e: az Édesapám teljesen vak volt. Ez volt az első meccsem, amit láthatott. Őneki játszottam.” Ha az ember tudja, hogy van valaki, aki végtelen szeretettel nézi az életünket, akitől jöttünk, és akihez hazatérünk, akkor az életünk játékát szebben fogjuk játszani.

hirdetés

Felszabadultabban, nagylelkűbben.

Ahogy a Biblia mondja, Isten az Alfa és az Omega. A kezdet és a beteljesülés. Jézus feltámadása megnyitja ezt a kaput. Az ember csak úgy tud emberhez méltóan élni, ha érzi, beengedi az életébe ezt a titokzatos, felfelé emelő gravitációt.

Ha ez a távlat hiányzik, belesüppedünk a sárba.

Eszmények és nagylelkűség nélkül fogunk élni. Igazi reményt csak olyasvalami adhat az embernek, ami nagyobb nála. Egy fölöttünk levő teljesség képes minket az életünk korlátai és sebzettsége felé emelni.”

Forrás: borsonline.hu

Fotó: MTI,Balogh Zoltán

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás