2020. 04. 08.

4 felekezet, 4 ajánlás a 777 legújabb könyvéhez

Még csak másfél hete jelent meg a 777 Megszabadítottál szégyenemtől című könyve, máris rengetegen rendeltétek meg. Most pedig beszéljenek helyettünk négy felekezet hiteles képviselői, miért ajánlják olvasásra a könyvet.

„Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges.”(Lk.18:27) – ez a gondolat forgott bennem a könyvet olvasva. A meddőség sajnos ma egyre többeket érint. De a Bibliában is mennyi meddőséggel kapcsolatos történet szerepel! Ezeket az ősi, de máig érvényes történeteket, Isten gyermekvállalással kapcsolatos ígéreteit, és saját küzdelmeit tárja elénk a szerző megrázó és hiszem, hogy sokak számára gyógyító őszinteséggel és hittel.

Révész Szilvia
baptista lelkigondozó és lelkészfeleség


Bibliai érzékenyítés és vigasztalás. Isten érzékenyít bennünket bibliai időkben élt asszonyok meddőségének fájdalmai, kérdései és szégyenének megismerése által, és elvezet az egyetlen vigasztalás forrásához. Az írónő személyes tapasztalatai, közvetlen stílusa és bátor hangvétele megerősít abban, hogy Isten egykor tett ígéretei, a Szentlélek által a mi fájdalmaink, kérdéseink és szégyenünk közepette is valósággá válhatnak.

hirdetés

Grendorf-Balogh Melinda és Grendorf Péter
evangélikus lelkészházaspár


Az élet nagy utazás: felfedezésekkel és lemondásokkal. A gyermekvárás csodája és a meddőség keresztje olyan élethelyzet, melynek bőséges szakirodalma van, de a szerző egyedi felfedezőútra hív: ebben az élethelyzetben is keresi a szűk ösvényen is velünk haladó isteni Jelenlétet. Sorai nem egyszerű vigaszok, hanem felfedezőút: a lelki szegények megvigasztalt mentalitásával hogyan keresse az ember Isten hangját, az élhető jövőt, az élet értelmét. Jó szívvel ajánlom családosoknak és családra vágyóknak is!

Papp Miklós
görögkatolikus pap és apa

A meddőség -a bűnesettől kezdve- minden történelmi és egyháztörténeti korszakon átívelő probléma. Azonban minden kor újra értelmezi eszközeinek, erkölcsiségének függvényében a tennivalóit, hozzáállását az egyén és a társadalom szintjén. A könyv, amit a kezében tart az olvasó azért különleges, mert a Biblia meddő házaspárainak történeteiből fogalmaz meg fontos üzeneteket a ma emberének. Korunk embere, elfeledkezve teremtőjéről, a mesterséges intelligencia és az elősegített termékenység technikájába vetve hitét, igyekszik úrrá lenni a meddőség problémáján, de nincsenek eszközei az ezzel kapcsolatban átélt, lelki, szellemi harcok megvívásához. Istennek ma is komoly üzenetei vannak a bibliai meddő házaspárok történetein keresztül, az ebben szenvedők számára.

A szerző komoly biblia ismereti alapokkal és szerteágazó figyelemmel közelíti meg a kérdést. A modern ember ismereteivel felvértezve, és a bibliai történetek üzeneteiből merített munícióval felkészítve és bátorítva azokat, akik Istenbe vetett hittel állnak neki az ezzel kapcsolatos harcuknak. Hitben járók számára egyfajta breviárumként ajánlom a könyvet, amely a Biblia szinte összes terméketlen házasságát megvizsgálva, fogalmaz meg mindannyiunk számára fontos gyakorlati tanácsokat, ismereteket a meddőség okozta egyéni szenvedés mindennapi küzdelmeiről, társadalmi és gyülekezeti megítéléséről, az ezzel való együttélésről. Az Istent és a tőle jövő megoldásokat keresők pedig nagyszerű útbaigazítást kaphatnak a szerző személyes bizonyságtétele révén és megerősítést az Istennel való élő kapcsolat és benne való bizalom kezdeményezéséhez.

Tolnay Lajos
református szülész,nőgyógyász


A könyvet megvásárolhatjátok ITT, sőt most már bele is tudtok lapozni a könyv első néhány oldalába.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás