2020. 04. 02.

Rendhagyó imádság dicsőítő dallal

Valószínűleg sokunknak ismerős Dobner Illés és Dobner Évi Itt a szívem című gyönyörű dicsőítő dala. A minap a fejemben visszhangzott a dalszövege, és rájöttem, hogy sokkal aktuálisabb a jelenlegi időszakban, mint valaha. Fogadjátok szeretettel a dalszöveg által inspirált gondolataimat, mint egyfajta személyes imát!

„Gyenge vagyok, ember
Megkavar az élet
Nem tudom a szívem meggyógyítani
Túl sok, ami fájhat
Én nekem és másnak
Nélküled a lelkem porszem szélvészben”

Istenem, most tényleg gyenge vagyok és felkavart az élet. Gyengébb vagyok, mint valaha, most úgy érzem, minden összeomlott körülöttem. Sosem éreztem így, sosem voltam ennyire zavarodott. Nem tudom mi zajlik éppen, és félek, hogy mit hoz ez magával. Féltem a családomat, a szeretteimet, önmagamat és minden embert, azokat is, akiket nem ismerek vagy akikkel nem valami fényes a kapcsolatom. Túlságosan fáj ez az egész, sok a veszteség, sokan halnak meg, betegszenek meg, veszítik el a megélhetési forrásukat, és fáj a bizonytalanság is, hogy nem tudjuk, mi lesz ebből és meddig fog tartani. Elveszett vagyok, mint egy porszem, de Nélküled még elveszettebb lennék, add, hogy sose szakadjak el Tőled, hisz te vagy minden erőm, reménységem!

„Itt a szívem kemény föld
Pusztaság lett
Törd most föl
Itt a szívem száraz kút

Áss le mélyre törjön út!

hirdetés

Élő víznek mely tőled jön”

Fogadd el a megtört szívem, Istenem, felajánlom Neked! Itt van most, de vajon hol volt akkor, amikor szeretnem kellett volna Téged és embertársaimat? Kemény, mint a kiszáradt föld, és most törik meg igazán, a félelmek, fájdalmak idején. Ennyire gyenge lettem volna, hogy nem ismertem fel, hogy mennyire tévúton járok? Add, hogy a Te kegyelmed töltse el ezt a megtört, kiszáradt szívet, hogy úgy tudjak szeretni, ahogyan Te szeretsz engem. Fakassz élő vizet a szívemben, még akkor is, hogyha könnyek formájában tör a felszínre! Add, hogy ezek a könnyek tisztítsák meg és újítsák meg a lelkem!

„Mindent tudok észből
Túl keveset szívből
Míg a betű öl,
A szellem élni hív”

Magával ragadott a felgyorsult világ, a folyamatos pörgés, a munka, a tanulás. És közben észre sem vettem másokat körülöttem. Önmagamnak éltem, azt a látszatot fenntartva, hogy végül is keresztény vagyok, próbálok jó lenni, szóval nagy baj úgyse lehet velem. De leginkább magamat láttam csak, hogy nekem mi a jó. És közben elfeledkeztem arról, hogy Te mit tanítasz az életről. Úgy éltem az életem, hogy valójában azt sem tudtam, hogyan kell élni.

„Megtanítasz szeretni
merni, élni, érezni”

De te vagy Istenem az egyetlen, aki meg tudsz tanítani arra, hogy hogyan kell élni, hogyan kell szeretni. Igazán, tiszta szívből szeretni. Te tanítasz meg arra, hogyan legyek olyan érző emberi lény, amilyennek teremtettél, a saját képmásodra. Megtanítasz a türelemre, az együttérzésre, a másokra figyelésre. Megtanítasz arra, hogyan legyek jobb ember. Megtanítasz arra, hogy ne féljek élni azokkal a lehetőségekkel, amelyeket felkínálsz nekem. Megtanítasz, hogy fel merjem vállalni az irántad való elköteleződésem, még egy olyan közegben is, ahol nehéz!

Istenem, kérlek, taníts meg most élni!

Nagy Barbara

 

 

Blog Ima Nagy Barbara Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás