2020. 04. 01.

Biblia, meddőség és egy személyes életút

Lábánné Hollai Katalin könyve hétfőn érkezett a nyomdából frissen, ropogósan. A könyv témája a meddőség, de nem holmi száraz szakkönyv vagy fennkölt teológiai értekezés formájában. Igazi mélységek és magasságok vannak benne, melyek csak megtapasztalásból és kemény lelki munkán keresztül születhetnek. Így ír a szerző a könyv bevezetőjében.

„Odaadom neked mindenemet,
amit akarsz, cselekedd meg most velem!”

Ez a mondat vezetett engem az elmúlt években, különösen, mikor ezt a könyvet írtam. Önmagam erejéből képtelen lettem volna nyilvánosság elé állni és beszélni a meddőség küzdelmeiről és szégyenéről. Szükségem volt azokra az évekre, amikor végigjártam a felismerés, a reménykedés és a csalódás útját, miközben Isten formált engem, megerősített és bátorságot adott. Bátorságot, hogy leírjam a legmélyebb érzéseimet és mindazt, amit megértettem a Biblia meddő asszonyainak történeteiből.

hirdetés

A meddőségről olvashatunk szakmai leírásokat, de kevés személyes szó esik róla a keresztény fórumokon, mondhatni tabu téma. Ez nem meglepő, hiszen a meddőségben a szexualitás és a családalapítás intimitása keveredik a fájdalmas kudarcérzéssel.

A kívülállók éppen ezért nehezen tudják elképzelni, mit élnek át a meddő emberek, mennyi félelem, kétségbeesés, tanácstalanság, szégyen kapcsolódik ehhez az állapothoz, és milyen nehéz küzdelmeken mennek keresztül a párok.

Abban bízom, hogy ez a könyv segít a hozzám hasonló helyzetben lévő, gyermekáldásra váró embereknek. Találhatnak benne vigasztalást és kapaszkodókat, melyek nekem is segítettek a meddőség terhének hordozásában. Örülnék ugyanakkor, ha mások is elolvasnák és így nagyobb megértéssel tudnának fordulni a küszködő párok felé.

Könyvem főszereplői bibliai nők, akik szintén a meddőség nehézségeivel néztek szembe. Az ő történetükben magunkra ismerhetünk. Életük, sorsuk egy-egy részlete segít megérteni saját érzéseinket. Sokat tanulhatunk tőlük – hibáikból és erényeikből egyaránt.


Rendeld meg a könyvet ITT, amíg még tudunk postázni!

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás