2020. 03. 28.

Ima, amikor elveszted a reményt

Az emberiség hatalmas kihívás előtt áll. Meg kell küzdenie egy világméretű vírussal és utána választ kell adnia rengeteg kérdésre. De addig is hatalmas nyomás nehezedik ránk, egyszerű emberekre, akik otthon maradtunk, vagy éppen kilátástalannak tűnő módon robotolunk mások helyett is. Ilyenkor nagyon könnyen elvesztíhetjük a reményt.

Drága Mennyei Atyánk, régen imádkoztak hozzád ennyien egyszerre, de most mindnyájan a saját  bőrünkön érezzük a nehézségeket és hozzád fordulunk. Hozzád kiáltunk, mert bezáródtunk a négy fal közé, elvesztettük a megszokott dolgainkat, az élő kapcsolatainkat. Nem vehetünk részt élőben a szentmisén, istentiszteleten. A digitális eszközök eddig sokat rombolták a kapcsolatainkat és most nem tudjuk hogyan használjuk fel ezeket mégis jól. Magányosak vagyunk. Különösen az időseink. Elveszni látszik a remény. Nem tudjuk meddig tart ez a helyzet és ez nagyon nehéz.

hirdetés

Azért fordulunk hozzád, hogy Te erősíts meg bennünket! Ahogy Szent Pál írta a szeretethimnuszban “Most megmarad a hit, a remény és a szeretet…”, add meg nekünk, hogy megmaradjon a szívünkben a remény, ami továbblendít minket napról napra. Jézus Krisztus, Te elhoztad közénk megváltó szeretetedet, ami reményt ad nekünk ebben a helyzetben is. Érintsd meg a szívünket ezzel a szeretettel, hogy megerősödjön a hitünk Benned. Szentlélek, tölts el bennünket reménnyel, azzal a soha nem múló reménnyel, ami nem a földi dolgok alakulásán múlik. Azzal a reménnyel, ami a megváltásunk öröméből és az isteni szeretetből fakad.

Jöjj Atya, Fiú, Lélek és adj nekünk reményt! Adj reményt a világnak!

Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás