2020. 03. 11.

#csakegygondolat – Csepp a tengerben

Gondolkoztál már azon, vajon milyen hatással lehet a hited mások életére? Érezted már frusztrálva magadat egy olyan beszélgetésben, ahol ki kellett állnod a hited mellett? Elkeseredtél, amikor azt láttad, talán a másik sosem fog megérteni? 

A lelki folyamatok gyakran lassúak és évekig is elhúzódhatnak. Kevés olyan megtérésről hallani, amikor valakinek egy pillanat alatt végérvényesen megváltozott az élete. (De úgy igazán, és utána már semmi dolga nem maradt az illetőnek.) Ha történik is hasonló, arról már kevesen beszélnek, hogy az igazi küzdelem csak utána kezdődik el. Mert mindenkinek meg kell harcolnia a saját bizonyosságáért, hiszen csak így tudjuk a magunkévá tenni. Az igazán értékes hit kétségek és harcok árán érik meg bennünk. De az már a miénk lesz.

Ezek a harcok ugyanúgy másokban is lejátszódnak, és nem egy pillanat alatt mennek végbe. Éppen ezért nem szabad frusztráltnak lennünk, ha valakit nem sikerül azonnal meggyőznünk az igazunkról. Fontos szem előtt tartanunk, hogy cseppek vagyunk a tengerben. Az én mondataimat lehet, hogy pár évvel később valaki más fogja kiegészíteni valakinek a lelkében. Ezek a benyomások egymásra épülnek, és az Isten titka, hogy mikor fejtik ki végleges hatásukat. 

hirdetés

Nekünk keresztényként csak annyi a feladatunk, hogy őszintén megvalljuk mások előtt a hitünket a szavainkkal és életünkkel. Legyünk nyitottak Isten útmutatására, engedjük neki, hogy használjon minket ezekben a beszélgetésekben, és nem utolsó sorban imádkozzunk! Imádkozzunk azokért, akikkel találkoztunk, beszélgettünk, akik bizonytalanok, vagy lelkileg mélyen vannak. Isten nem hiába küld minket adott szituációkba, de az már az Ő titka, hogy ennek a gyümölcse miként érik be. 

#csakegygondolat Harmati Dóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás