Tízezren a 777-ért kampány
Pontokba szedve

4+1 apró jel, hogy Istennel indult a reggelem

Mostanában nagyon zsúfoltak a napjaim, így leginkább a munkába menet tudok időt tölteni Istennel. Ilyenkor mindig meglep a figyelmességével, a szeretete apró jeleivel. Nálam ezek a jelei többek között, ha valóban sikerült Istennel indítanom a napomat.

1. Minden időjárásnak tudok örülni.

Tanítóként különösen fontos nekem, hogy szép tiszta időnk legyen, mert ha esik, beszorulunk a négy fal közé a gyerekekkel. Az pedig extra kihívás, mert nagy a mozgásigényük. Mégis, amikor sikerül letennem Isten kezébe a napomat, minden időjárásnak tudok örülni. A szélnek a hűsítő frissessége miatt. Az esőnek az illata miatt. A hidegnek pedig a fürge léptek miatt, ami segít, hogy ne késsem le a villamost.

2. Nem háborgok, ha az orrom előtt megy el a metró vagy a villamos.

Mivel általában időben indulok dolgozni, nincs nagy tétje, ha lekések egy járatot. De azért, ha a zebra túloldalán a piros lámpánál állva nézem végig, ahogy elmegy előttem a villamosom, az elég bosszantó. Éppen ezért, ha mégsem háborgok ezen, az mindig jó jel!

3. Észreveszek egészen apró, szép dolgokat az utcán.

Sokszor csak vakon a gondolataimba mélyedve közlekedek, de amikor Istennel beszélgetve sétálok az utcán, rendszerint észreveszek egy-egy érdekes dolgot. Egy különleges alakú pocsolyát, egy izgalmas ablakkeretet, újabb bokrot, ami elkezdett rügyezni…

4. Ha megérint egy-egy járókelő tekintete, mozdulata.

Szinte novelláskötetet írhatnék azokból a benyomásokból, pillanatokból, melyek egész történeteket indítanak el a fejemben az utazás közben. Egy megtört tekintet, egy görnyedt hát, egy lassan mozduló idős bácsi, egy hangosan csacsogó kisgyerek… Egyszerűen lenyűgöz, mennyire izgalmasak az emberek!

+1. Érzem, hogy vannak érzéseim.

Talán különösen hangzik, de nagyon szeretem, amikor az utcai, munkahelyi jelenetek megérintenek, a szívemig hatolnak. Jó érzés tudni, hogy képes vagyok megérintődni, együttérezni, együtt nevetni másokkal. Ez nem megy olyan könnyen, amikor reggel magammal vagyok elfoglalva és nem Istennel.

 

Még nem érkezett hozzászólás