2020. 03. 09.

„A hitem segített megszabadulni az alkoholizmusból” – Ben Affleck

A korábbi Batman sztár új filmjében (The Way Back) egy alkoholista baseball edzőt alakít, aki azért küzd, hogy visszakapja a régi életét. Nemrég Ben Affleck a Mosaic Chruch vendége volt, ahol új filmjéről beszélgetett Erwin McManus lelkésszel, de beszélt saját karrierjéről is, örökségéről, életének jó és rossz periódusairól, és arról, hogyan játszott ebben a hite is szerepet.

A filmsztár elmondta, hogy a hite fontos része az életének és hetente jár templomba volt feleségével, Jennifer Garnerrel és közös gyerekeikkel.

„A hit valami olyasmi, amivel mindig is küzdöttem” – mondta.

„A keresztény tanítást nagyon gyönyörűnek és megindítónak találom. A nehézséget számomra az okozza, amikor küszködök, amikor szenvedek, amikor látok számomra fájdalmas dolgokat, és kételkedni kezdek. Hogy lehetséges, hogy van egy Isten, aki mindezt megengedi?”

Azonban Ben Affleck azt is elmondta, hogy részt vett egy 12 lépéses programban, ami segített számára újra megérteni a hitet.

hirdetés

„Egyszer valaki azt mondta nekem: Nem kell százszázalékosan biztosnak lenned. Kutatnod kell.

Keresned. Tudod keresni Istent? Kutatsz utána?” – mesélte. „Aztán minél többet kutattam, minél inkább kerestem, minél inkább megengedtem, hogy valami elkezdődjön, és nem feltétlenül kell megtalálnom a végleges megfejtést, a végső választ, vagy tudni, hogy mi a helyes, csak egyszerűen kutatni egy felsőbb hatalom, egy felsőbb küldetés egy többletjelentés iránt, kutatni, hogy mi az, ami igazán számít az életben és a világban, és kutatni Istent. Ennek köszönhetően a hitem is egyre mélyebb lett. A hitem segített megszabadulni az alkoholizmusból.”

Az egész húszperces beszélgetés döbbenetesen őszinte és egy nagy sztár emberi oldalát mutatja be. Ben Affleck beszél továbbá a szülői felelősségvállalásról is és arról, hogyan értette meg a megbocsátás lényegét.

A teljes angol nyelvű beszélgetést itt tudod megnézni:

Tanúságtétel
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Németh Rezső 2020. 03. 15. 22:32

    Az ugye megvan, hogy a teljes neve:Benjamin Géza Affleck-Boldt ?Édesanja szeretett ismerőséről egy magyar zsidó holokauszt túlélőről kapta a Géza nevet.