2020. 02. 29.

Ima az aggódás és a félelem idején

Mostanában teli van minden a koronavírus pánikkeltő, rémisztő és néha buta híreivel. Sokak szívében félelem és aggodalom van, hiszen tényeknek álcázott kattintásvadász írások között kell eligazodnunk. Nem szeretnék bele menni, hogy pontosan mi lenne a jó magatartás és hol lehet az igazság, egyszerűen csak arra hívok mindenkit, hogy imádkozzunk békességért és megnyugvásért.

Mennyei Atyánk, te vagy az élet és a halál ura. Te alkottad a világot, benne minden létezőt az elsőtől az utolsóig. Látod a mi szívünket, a félelmeinket és az aggódást nehogy veszélybe kerüljön az életünk. Küldd el Szentlelkedet békével, hogy eltöltsön bennünket a nyugalom, a remény és hit. Adj erőt nekünk és bölcsességet, hogy tudjunk helyesen cselekedni a családunk és a szeretteink védelmében. Add, hogy felismerjük mi az igazi veszély számunkra! Add, hogy ne csak a betegségre, a veszteségre és a halálra tudjunk gondolni, hanem az embertársainkra, akiket adtál, hogy szeressünk és szeressenek bennünket.

hirdetés

Jézus Krisztus, te vagy a Megváltónk, aki drága árat fizettél a mi életünkért, ami itt a földön kezdődött el, de nem ér véget a halálunk napján. Te vezess bennünket azon a szűk ösvényen, mellyen a Mennybe juthatunk, ahol színről színre láthatunk majd. Segíts nekünk kilépni a félelemeinktől vezérelt önzőségből, hogy megerősíthessünk másokat. Segíts a pánik helyett békét vinni a munkahelyünkre, iskolánkba és a családunkba!

Ámen

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás