2020. 02. 19.

Egy embernek érezzük magunkat – a Lackfi házaspár

Bárdos Júlia művészettörténész, bútorfestő és Lackfi János költő, író, műfordító huszonnyolc és fél éve élnek boldog házasságban. A Házasság hete alkalmából nyilatkoztak az M5 csatornának döntésükről, nehézségekről, a házasélet mindennapjairól. 

Házasságáról vallott Bárdos Júlia és Lackfi János, akik huszonnyolc éve mondták ki a Budapest-Belvárosi  Nagyboldogasszony  Főplébánia-templomban a boldogító igent: azóta már hat csodálatos gyermeknek a szülei, sőt egészen fiatalon lettek nagyszülők is. Az M5-nek adott mini-interjúban a József Attila-díjas költő arról beszélt először, hogy nem magától értetődően könnyű döntés már fiatalon kimondani az igent:

Emlékszem, ahogy ott álltunk a templomban, én úgy döntöttem a kereszt alatt, hogy “beleállok” ebbe a házasságba. Ha két ember szövetségre lép egymással, akkor az biztosan nem lesz hibátlan, vannak nagyon szép és ugyanennyire kemény dolgok is, de biztos voltam abban, hogy ebbe bele kell állni. Nem tudtam másképp elképzelni az életemet Julival, minthogy ezt elkezdjük és végigcsináljuk.”

Erre a beleállásra reagált a feleség is, Bárdos Júlia felelevenítette, hogy nemrég döbbent rá: még nem köszönte meg férjének a bátor lépést_

“Pont a napokban mondtam Janinak, hogy soha nem köszöntem még meg neki, hogy  feleségül vett. Eszembe se jutott, hogy ez nehéz lehet egy fiúnak, de mostani fejjel már látom. Akkor viszont valahogy természetesnek tűnt, hogy feleségül vesz!”

hirdetés

A házaspár az elmúlt évtizedekben annyira összecsiszolódott, hogy a két testből néha úgy érzik, szó szerint egy lett:

“Annyira egy embernek érezzük már magunkat, hogy sokszor nem tudjuk eldönteni, hogy valamit melyikünk élt át, és képesek vagyunk össze is vitatkozni rajta, hogy melyikünk volt ott” – mondja nevetve Bárdos Júlia. 

A házasságuk Istenre van bízva, és ezt egy pillanatra sem tagadják: az interjúban is tanúságot tett erről Lackfi János:

“Isten előtt kötöttük a szövetséget, és Istenben éljük a szövetséget” – vallja a költő. 

A házaspárral készült teljes interjú az alábbi videóban tekinthető meg:

A Lackfi családdal készült korábbi interjúnkat itt olvashatja el:

Egy-házban vagyunk – Lackfi család

Szemle Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás