2020. 01. 08.

3 tipp, mielőtt keresztény találkozóra indulsz

Idén egy év kihagyás után újra megrendezték Augsburgban a MEHR konferenciát. Dicsőítések, tanítások, tanúságtételek, találkozások. Főként ezek jellemezték a kint töltött három napot. A találkozót az augsburgi imádság háza (Gebetshaus) szolgálói rendezték, ezért áthatotta napjainkat az imádság háza szelleme. Mi is ennek a lényege? Egy mondatban: Isten éjjel-nappali, szüntelen imádása, amint a mennyben, úgy a földön is. Ebbe tekinthettünk be a sok-sok dicsőítés által. 

Sokszor a rohanó hétköznapokból csöppenünk bele az ilyen konferenciákba, majd a végén visszakerülünk a szinte soha meg nem álló mókuskerékbe, és sokszor még a helyszínen sem tudunk teljes valónkkal jelen lenni. Összeszedtem három pontban, nekem mi segített, hogy a mostani MEHR konferencián ténylegesen jelen tudjak lenni, minél több kegyelmet be tudjak fogadni.

Készülj fel lélekben!

Nekem idén nagyon sokat segített, hogy a konferencia előtt pár nappal leültem otthon, és felírtam pár kérdést az imanaplómba: Kiket viszek magammal? Mit szeretnék kapni? Mit szeretnék adni? Mi az, amit itthon hagyok? Miután megválaszoltam ezeket, Isten elé vittem az imában. Ezáltal kicsit könnyebb volt elengedni az itthoni problémákat, és jó volt tudatosítani, miért is megyek. 

 

Nyisd meg a szívedet!

Ezt sokszor, sokan mondják, nem véletlenül, ugyanis ez tényleg nagyon fontos. Nem tudhatjuk, hogyan cselekszik bennünk Isten. Lehetnek elvárásaink, de Ő számtalanszor felül írja ezeket, újabb és újabb ajándékokkal lep meg minket. Azonban, ha nem vagyunk nyitottak, nem biztos, hogy eljut a szívünkig az, amit Isten adni akar nekünk.

 

Isten ugyanaz!

…tegnap, ma, mindörökké, és mindenhol! Sokáig jártam a szívemben azzal a vággyal ilyen konferenciákra, hogy hadd kapjak választ a bennem felmerülő kérdésekre, hogy Isten oldja meg az összes problémámat a három nap alatt, s erre hajlamos voltam nagyon rágörcsölni. Persze nem kizárt, hogy ez megtörténik, de ha mégsem, akkor csalódás érhet, mint ahogy ez velem is sokszor megtörtént. Ezen a hétvégén az egyetlen vágyam az volt, hogy Istent dicsőíthessem, közelebb kerülve ezáltal hozzá, hogy megerősödjek a vele való kapcsolatban. Mert tudatosodott bennem, hogy az az Isten, aki ott van a konferencián és cselekszik, ugyanaz az Isten, akivel a saját szobámban, egyedül találkozhatok. Éppen ezért került le vállamról annak a súlya, hogy Isten minden nehézségemet meg kell oldja a MEHR-en. Mert Őt nem korlátozza az idő és a hely, bármikor tud csodákat cselekedni bennünk. 

 

 

Ambrus Betti

Képek: Gebetshaus Augsburg Facebook

Blog Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás