2020. 01. 02.

Így zsonglőrködj az életeddel!

James Patterson író találó módon int mindannyiunkat arra, hogy az életben melyek az igazán fontos dolgok: hasonlata szerint öt labdát kell egyszerre a levegőben tartanunk – de ebből csak négy van üvegből.

Az év elején szeretjük kicsit újratervezni az életünket: sokan ilyenkor új elhatározásokat fogadnak meg, mások konkrét célokat tűznek ki maguk elé. Nem csak nekik, hanem mindannyiunknak tanulságos lehet James Patterson hasonlata, amely szerint az élet egy játék – öt labdával: 

„Az élet egy olyan játék, amelyben öt labdával kell zsonglőrködni. A labdáknak nevük is van: munka, család, egészség, barátok és becsület. Mindezeket a levegőben kell tartanod.

Aztán egy napon rájössz,hogy a munka gumilabda. Ha leejted, visszapattan. A másik négy labda – család, egészség, barátok, becsület – üvegből van. Ha ezek közül valamelyiket leejted, örökre megsérül, megreped, akár össze is törhet.

Ha megértetted az öt labda jelentőségét, meg tudod teremteni életed egyensúlyát…”

Kívánom mindannyiunknak, hogy idén nagyon vigyázzunk az üveglabdáinkra!

Fotó: Charles Jennings/Pixabay

Blog Martí Zoltán
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Gy 2021. 12. 18. 07:59

    Hmmm… Azért jó könyvekből idézgettek ti is! 😅 A Suzanne naplója Nicholasnak az egyik fő cselekményszálában ugyanis éppen egy lelkész lánya szerepel, aki pár hét ismeretség után jól lefekszik egy olyan pasinak, akiről igazából azt sem tudja, nős-e, vagy sem. (És még teherbe is ejteti magát vele az okoska. 🤦) A pali meg enyhén szólva nem igazán kommunikál vele normálisan. (Oké, ráfogják, hogy azért, mert olyan helyzetbe került, amilyenbe… De normális ember azt is el tudja intézni úgy, hogy „Drágám, ez van, de ne firtassuk tovább, mert nem szeretek róla beszélni!”… És ha a másik is egy normális ember, akkor ezt tiszteletben tartja.) A végén meg persze az jön le, hogy ez úgysem baj, mert egy „igaz szerelemben” ettől függetlenül úgyis rendbe jön majd minden. Szép kis üzenet, mondhatom! 😅😆
    Hogy összességében is egy nyálas gejl könyv, az meg most mellékes. 😅

    (Az említett idézetet meg viccből elsütöttem egy olyan Facebook-csoportban, ahol majdnem mindenki vagy hosszabb ideje munkanélküli, vagy olyan helyen dolgozik, amit nem szeret/nem túl jól fizető, de úgymond „örülnie kell, hogy még ez is van”. Szerencsére ők is poénra vették, nevettek rajta. 🙂 De meg is jegyezték, hogy ilyen idézeteket valószínűleg nem egy hajléktalanszállón vagy albérletben, munkanélküliként vagy közmunkásként agyal ki valaki. 😀)