2019. 12. 19.

3+1 karácsonyi társasjáték ötlet a családnak

A karácsonyi időszak kitűnő alkalom arra, hogy kicsit több időt lehessünk családjainkkal. Viszont szerintem fontos, hogy ezekben a napokban minőségi időt töltsünk szeretteinkkel. Erre egy jó beszélgetés, de akár egy családi társasjátékozás is jó lehetőség. Ezúttal utóbbira gyűjtöttünk össze 3+1 tippet.

Manapság (újra) nagy divatja lett a társasjátékoknak. Ha bemegyünk a boltokba, rengeteg fajtából választhatunk, mégis néha az az érzésem, hogy ebben a nagy tengerben nehéz megtalálni azokat a játékokat, ami a család egészének jó lehet. Én gyerekkorom óta nagyon szeretem a társasjátékokat és tulajdonképpen nem is vagyok válogatós, bármilyen típussal szívesen játszom. Mégis az a tapasztalatom, hogy kevesebb az olyan, amit a család minden tagja szívesen játszik. Azonban azért akad ilyen is. Ezek közül szedtem össze párat, hátha valaki még nem tudja mit adjon karácsonyra. Én eddig ezekben nem csalódtam.

Imagine

Ez a játék a fantáziád szabadjára engedéséről szól. Kicsit hasonlít a klasszikus activity-re, de mégis nagyon más. Van 60 darab átlátszó kártya és ezek segítségével kell elmutogatnod a megfejtést. Ezeket összeillesztheted, egymásra rakhatod vagy akár mozgathatod is. Nincs rossz megfejtés! Ez így elsőre talán könnyűnek is tűnhet, de a többieknek csak a témát árulhatod el. Pl. Zene – „Most múlik pontosan”. Ugye, hogy nem is annyira egyszerű? Viszont bármennyire is nehéznek tűnhet egy-egy feladvány a sok nevetés és találgatás után azért többnyire mindig akad valaki, aki a megfejtésre is rájön.

Ego

Ebben a játékban minden rólad (is) szól, de nem nyerhetsz a többiek nélkül! Kiderül, hogy mennyire ismered önmagad, és az is, hogy a többiek mennyire ismernek téged, vagy éppen te mennyire ismered őket. Azért (is) szeretem az Ego-t, mert önfeledt szórakozást kínál azoknak is akik – úgy gondolják, hogy – jól ismerik egymást, de azoknak is, akik kevesebb dolgot tudnak a másikról. A játék során kérdéseket kell megválaszolnod, és meg kell tippelned a többiek válaszát. A jó tippekért pont jár. Tehát nem mindig az a jó válasz, amit te annak hiszel, mert a többiek lehet, másként látják arra a kérdésre a megoldást. Ha pedig azt gondolod, hogy jól ismered a másikat, szinte biztos, hogy lesz olyan kérdés, amikor te is meglepődsz majd a válaszon.

Tabu

Szeretsz beszélni? Úgy érzed nincs olyan dolog, amit ne tudnál elmagyarázni? Akkor ez a te játékod! Biztosan sokan ismeritek a Tabu-t, viszont aki még nem találkozott volna vele, annak egy kis információ, hogy azért nem mindig olyan könnyű körülírni az adott szót, főleg, hogy ha mondjuk az „elefántnál” nem mondhatod ki, hogy „állat, ormány, szürke, India”. Ilyenkor egy kicsivel több fantáziára van szükséged, ugyanis ha kimondod a tabu szavakat, akkor azért nem jár pont és ennek a másik csapat örül.

Egy biztos, akárki is lesz a győztes, sok nevetéssel gazdagodik mindenki a játék végéig.

+1 Activity Champion

Az Activity biztos mindenki számára ismerős játék. Ebben a típusban viszont elsősorban nem csapatok versenyeznek egymás ellen, hanem mindenki egyedül van. Ennek ellenére érdemes jól elmutogatni, lerajzolni vagy éppen körülírni a feladványokat, mert akkor kapsz te is és a megfejtő is pontokat. Ha esetleg mégis a csapatos játék mellett döntenétek, akkor az is megoldható ezzel. Ebben az esetben egy perc alatt minél több feladványt kell kitalálnia a társadnak, és már csak rajtad múlik, hogy mennyire könnyíted meg a dolgát.

Hortobágyi Tibor

Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás