2019. 12. 11.

Honnan tudom, hogy nem ő az igazi?

Fordítsuk meg a már tükörsimára koptatott kérdést, hogy honnan ismerjük meg a nagy Ő-t? Itt a 777-en is több cikk foglalkozik ezzel a témával, azonban szintén izgalmas kérdés a címben lévő: Honnan tudom, hogy nem ő az igazi?

Mást akartok az élettől

Egészen döbbenetes, de sokan nem beszélnek a házasság előtt olyan alapvető dolgokról mint: hány gyereket szeretnének, hogyan képzelik el a karrierjüket, hol szeretnének letelepedni? Ezek alapvető kérdések, amiknek nem a házasság után szabadna kiderülniük! Igenis tudnod kell, hogy a kiszemelted vállalna-e gyerekeket vagy sem, esetleg külföldön dolgozna pár évet, vállalkozásba kezdene… stb.

Nem azonos az értékrendetek

Hiszel Istenben? Mit jelent számodra az, hogy imádság? Milyen felekezetbe jársz és az mit jelent neked? Hogy képzeled el az egyházi ünnepeket? Ezek mind nagyon fontos kérdések, amik csak megerősíteni tudják a kapcsolatot, ha közös nevezőre tudtok jutni bennük! Ha van egy határozott értékrended és a társad ezzel ellenkezőt vall, akkor az vajon hosszú távon milyen következményekkel járhat? Ezt csak te tudod eldönteni, de az általános tapasztalat az, hogy vagy az egyik fél feladja a meggyőződését, vagy szakítással végződik a kapcsolat.

hirdetés
Úgy érzed meg kell változnod azért, hogy elfogadjon/szeressen

Az egyik romantikus vígjáték nagyon érzékletesen jelenítette meg ezt a fajta viselkedést. A hősnő sosem adta önmagát egy kapcsolatban, mindig a másikhoz akart alkalmazkodni, egyenesen hazudott a fiúknak, csak azért, hogy legyen valakije. Persze, én is vega vagyok! Te is szeretsz túrázni? Egyenesen odavagyok érte!! Az nem baj, ha nyitottak vagyunk az új dolgok felé, de nem kell egy teljesen más embernek lenned. A közös hobbik is sokat számítanak, de nem kell rajonganod az extrém sportokért vagy változtatnod az életstílusodon. Sőt, tovább megyek. Ne add fel a meggyőződésedet a másikért! Ha a másik nem tiszteli az elveidet, a hitedet, akkor az egy hatalmas piros lámpa!

A számodra fontos emberek szerint nem illetek össze

Direkt nem írtam azt, hogy család, mert sajnos vannak olyan helyzetek, amikor a rossz családi háttér miatt nem lehet számítani támogatásra, vagy releváns tanácsra családi körből. Azonban a számunkra fontos emberek, akik igazán ismernek minket, tudják, hogy mikor vagyunk boldogok és kiegyensúlyozottak. Ha azokat a jelzéseket kapod tőlük, hogy választottad rossz hatással van rád, nem a legjobb oldaladat hozza ki belőled, akkor érdemes megfontolnod a véleményüket. Ha kiegyensúlyozott családi háttérrel rendelkezel, akkor tedd fel magadnak a kérdést: mennyire illik bele a kiszemeltem a családomba? Beszélgess a szüleiddel, testvéreiddel is, hogy mit gondolnak a barátodról/barátnődről!

Írd meg kommentben, hogy szerinted milyen piros lámpák jelzik még egy kapcsolatban, hogy nincs jövője!

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Nagy kérdések
hirdetés

1 Komment

  • Válasz F 2019. 12. 17. 21:20

    Mintha csak a Díványponthu-ra tévedt volna az ember…
    Mi az, hogy „Igenis tudnod kell, hogy a kiszemelted vállalna-e gyerekeket vagy sem”. Mintha ez normális lenne, hogy ez valamiféle szavazás alapján dől el. Miért nem lehet kimondani, hogy keresztény párkapcsolat nem létezhet házasság ÉS gyermekvállalás nélkül? Félünk, hogy az olvasóknak nem tetszene?
    És hogy lehet a „ne add fel a meggyőződésedet” és a „nem kell változtatnod az életstílusodon” mondatokat szinonímaként használni? Egy házasság (még akkor is, ha nem hivatalos) szükségszerűen gyökeresen megváltoztatja a felek életét, de legalábbis az egyikét. Ezt legfeljebb valami komolytalan távkapcsolatban lehet „megspórolni”.
    De a legfőbb kérdés, hogy miért nem lehet kimondani, hogy ezt a kérdést, hogy a másik igazi-e vagy sem, a kapcsolat létrejötte ELŐTT kell eldönteni?
    Bár nincs konkrétan kimondva, de azért a megfogalmazásokból kitűnik, hogy az alapkoncepció a cikk szerint az, hogy szépen végigpróbálgatjuk a szimpatikus társ-jelölteket, mint a ruhát a boltban, és közben eldöntjük róluk, hogy igazi-e vagy nem igazi. (A cikk több helyen „kapcsolat” meg „barát/barátnő” kifejezéseket emleget, az pedig a többség szóhasználata szerint ezt jelenti.)
    „Írd meg kommentben, hogy szerinted milyen piros lámpák jelzik még egy kapcsolatban, hogy nincs jövője!” Ha megengedem annak a lehetőségét, hogy a kapcsolatnak esetleg ne legyen jövője, az a legnagyobb piros lámpa! Akkor már mindegy, hogy a másik igazi-e, mert akkor már eleve én magam nem vagyok igazi.