2019. 12. 11.

#csakegygondolat – Reggeli meglepetés Istentől

Nem vagyok egy koránkelő típus és ezzel nagyon finoman fogalmaztam. Ennek ellenére szeretek minden adventben legalább egyszer elmenni egy rorátéra. Idén ma jött el ez az alkalom.

Egészen fürgén keltem fel magamhoz képest, majd belül közepesen sajnálva magamat elindultam a templomba a férjemmel együtt. Viszonylag közel van a templom, és egészen barátságos fél 7-kor kezdődött a roráte, és rászántam már magam erre ennél sokkal mostohább körülmények között is. Azért mégis jobban esett volna aludni még pár órát és pihenni, hiszen az advent az év egyik legfárasztóbb időszaka. Nekem egészen biztosan a legfárasztóbb. Isten azonban különleges meglepetéssel szolgált nekem.

hirdetés

Az olvasmányban az ismert „sasos” rész volt. „De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el.” (Iz 40.31) Ez az egyik kedvenc részem az Ószövetségből, nem véletlen, hogy az esküvőnkön is ez volt az olvasmány. De ma igazán szívemhez szólt ez a rész, mert éppen az ágyba vágytam vissza pihenni, új erőre kapni. Erre Isten szelíden közölte, hogy nem ott kellene keresnem az igazi felüdülést. És még csak zokon sem vehettem ezt a kis helyreigazítást, mert ez a kép annyira fenséges: „szárnyra kelnek, mint a sasok”. Ki ne szeretne azzal a könnyedséggel, a magasból szemlélve a dolgokat és csak a lényeget meglátva élni, ahogyan a sasok repülnek? Én nagyon szeretnék.

Ha ez a rész nem lett volna elég, hátra volt még az evangélium Mátétól (Mt 11.28-30): „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítelek titeket!” Első pillanatban belém hasította a gondolat, hogy Istennek igazán furcsa elképzelései vannak a pihenésről, ha éppen egy hajnali misén akar róla tanítani! Ugyanakkor mélységes nyugalommal töltött el, hogy éppen azt tettem reggel, ami Jézus szerint a megnyugvás, a pihenés, a felüdülés záloga: odamentem Hozzá. Elmentem a rorátéra, odaálltam elé és azt mondtam:

„Itt vagyok, szeretnék pihenni, szeretnék megújulni általad.”

#csakegygondolat Lábánné Hollai Katalin
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás