2019. 11. 25.

Trónok harca, TikTok, klímaszorongás – nagy kérdések Papp Miklóshoz

Rengeteg apró és nagy kérdés merül fel bennünk életünk során, melyek elgondolkodtatnak vagy éppen a döntéseinket alapozzák meg. Papp Miklós erőssége, hogy az ilyen mély és nagy kérdésekre is könnyedén ad választ. Ugyanakkor az apró, kósza kérdéseket is rendkívül komolyan veszi.

Életemben először akkortájt hallottam Papp Miklós nevét, mikor megkérte a férjem a kezemet. Egy rendkívül mély, igényes és elgondolkodtató előadást tartott az életvezetésről, melyben a nagy döntésekről és életünk legégetőbb kérdéseiről volt szó. Azóta többször volt szerencsém őt élőben is hallani, sőt személyesen is megismerhettem. Nagy öröm számomra, hogy hétről hétre válaszol az olvasói kérdésekre, melyből most már könyv is készült, illetve a pont az ‘i’ betűn, hogy november 27-én az OFFLINE-on mindenféle témamegkötés nélkül válaszol majd a kérdésekre.

Ennek kapcsán összegyűjtöttem a legizgalmasabb kérdéseket, melyekkel mostanában találkoztam és örömmel megkérdezném tőle:

  1. Mennyire tartja károsnak a Trónok harca c. sorozat nézését? Mit gondol a sorozatról?
  2. Hogyan érdemes közösséget keresni, ha még alig tudunk valamit a kereszténységről és nem akarjuk, hogy a sok keresgélés és csalódás elvegye az érdeklődésünket?
  3. Mit gondol arról a hatalmas összefogásról, amivel rövid idő alatt nagyjából 1,4 miliárd forintot összegyűjtött az ország a két beteg kisfiú számára?
  4. Mit lehet tenni, ha azt látjuk, hogy a barátainkon már fizikai jelei vannak a szorongásnak, amit az erőteljes „klímakampány” okoz?
  5. Hogyan viszonyuljunk azokhoz az irányzatokhoz, akik a klímakatasztrófa elkerülése céljából arra buzdítanak, hogy ne szüljünk gyermeket?
  6. Hogyan lehetséges, hogy az állatmenhelyek több civil felajánlást és anyagi támogatást kapnak általában, mint a daganatos betegek vagy a szegényekkel, rászorulókkal foglalkozó szervezetek?
  7. Mit tehetek, ha nincs elég pénzem, hogy karácsonykor mindenkit megajándékozzak, aki ezt elvárja tőlem? Adjak jelképes ajándékokat, amiket még meg tudok fizetni, de tudom, hogy nem lesznek vele elégedettek, vagy vállaljam fel a konfliktust, és csak a számomra igazán fontos embereket ajándékozzam meg?
  8. Mit szól az új felülethez, a TikTokhoz, ahol a tizenévesek ezrei vannak már fent Magyarországon is? Ártalmatlan videómegosztófelület vagy komoly veszélyforrás az elővigyázatlan tiniknek?
  9. Lehet olyan énekes vagy zenekar a kedvencem, akik minőségi zenét játszanak, de nyíltan vallják, hogy a keresztény értékekkel szembemennek?
  10. Hogyan érdemes a szülőkkel beszélni olyan témáról, melyekben tudjuk előre, hogy nem fognak velünk egyetérteni? Érdemes és szabad taktikázni a beszélgetés időzítésével, másokra való utalással vagy akár a nagyszülők bevonásával?
  11. Mit tehetek, ha rájövök, hogy az egyik legjobb barátom füvezik, de megkér, hogy ezt senkinek ne mondjam el? Ilyenkor a titoktartás vagy az ő életéért érzett felelősségnek kell erősebbnek lennie?
  12. Ha úgy érzem, hogy a barátom és a menyasszonya nem illenek össze, de küszöbön van már az esküvőjük, mit tehetek? Kötelességem őket figyelmeztetni vagy csak annyit tehetek, hogy mellettük állok majd, ha jönnek a nehezebb idők?
  13. Minden hajléktalant nem segíthetek, akivel találkozom az utcákon, ugyanakkor szeretnék valamit tenni értük. Hogyan érdemes őket támogatni? Szervezeteket keressek fel vagy inkább személyesen segítsek nekik?
  14. Úgy érzem papi hivatásom van, de a családom ezt nem hajlandó elfogadni. Kifejezetten megtiltották, hogy jelentkezzem a szemináriumba. Isten hívhat olyan hivatásra, amitől megszakad a családommal való (jó) kapcsolatom?

Természetesen a sor a bővíthető, sőt szeretnénk is, ha a ti személyes kérdéseitekkel is bővülne. Írjátok meg kommentben, ti milyen kérdéseket tennétek fel szerdán az OFFLINE-on Papp Miklósnak. Ha pedig a válaszokra is kíváncsiak vagytok, gyertek el az eseményre, amire ITT tudtok regisztrálni!

777 OFFLINE Nagy kérdések
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Keszthelyi Melánia 2019. 12. 31. 01:16

    Kedves Katalin!

    Ėrdeklődök,hogy azokra a kėrdésekre, mint pl.: A trónok harca , Papp Atya által adott válaszok fent lesznek valamikor a 777-en is?

    Én csak most olvastam erről és lemaradtam a nov.végén tartott előadásról.
    Köszönöm szėpen vålaszåt.