2019. 11. 06.

Ezért bízom Benne

Jézus mellett dönteni, újra és újra, kitartani a Benne való hitben, megmaradni az Ő útján, egyre mélyebb békességet és biztonságot hoz az életünkbe. Benne rejlő biztonságot. Állandóságot.

Az Ő hűséges, tiszta, szerető szívének megismerése az, ami egyre mélyebb örömmel tölti meg az életünket. Ahogy elmerülünk az Ő szeretetében, mint egy folyamban. Persze nem mindig olyan egyszerű ez az út. Sőt gyakran nehéz.

Vele járni nem azt jelenti, hogy elkerülnek a problémák, a kihívások, és nem is azt jelenti, hogy a nehézségeink mindig egy szempillantás alatt megoldódnak.

Vele járni azt jelenti, hogy Ő folyamatosan jelen van az életemben. Mint szerető társ, mint barát, mint testvér, mint apa, mint minden. Mint Isten. És Ő felemel minden körülmény fölé. Olyan belső békességgel, örömmel és biztonsággal ajándékozza meg a szívemet, ami semmi máshoz nem hasonlítható, és ami mindennél értékesebb.

hirdetés

Ezért bízom Benne. És mivel bízom benne, rábízom és átadom Neki az életem minden területét, azokat a helyzeteket is, amiket nem tudok megoldani, a gyengeségeimet, a kérdéseimet, a vágyaimat, az álmaimat. Mindent. És persze ez nehéz és fájdalmas is, ugyanakkor valójában elképesztően felszabadító.
Mert ismerem Őt, és ezért biztosan tudom, hogy Nála minden jó helyen van, Ő tud mindenről, semmi sem éri meglepetésként, és mindent az én érdekemben tesz vagy enged meg. 

Ő tökéletesen a kezében tart engem. Akkor is, amikor mindent érzek, csak éppen azt nem, hogy Ő a kezében tartaná az életemet.

De ez egy tény, ami a körülményektől független, és nem változik.

Az, hogy Ő jó hozzám, az akkor is igaz, amikor kudarcokon, váratlan csalódásokon, vagy összetöretésen megyek keresztül. Vagy amikor (sokáig) nem látom a tükröződését annak, amit Ő mondott nekem és rólam. Ő az irántam való hűségéről és szeretetéről biztosított engem,

ezt ígérte meg nekem, nem pedig azt, hogy mindig könnyű lesz az életem, vagy hogy minden úgy fog történni, ahogy elképzeltem.

Az Ő útjai, tervei, elképzelései sokkal magasabbak, jobbak, többek, mint az én emberi elképzeléseim, terveim. Az Ő terve tökéletes, a számomra legeslegjobb. És Ő mindent a javukra fordít, azoknak, akik Őt szeretik. Vele minden összedolgozik az érdekünkben. Mert Ő szerető Isten.

Aki Benne bízik, az valódi boldogságot kap Tőle, olyat, amit senki és semmi nem vehet el. Aki Benne bízik, annak az ereje újra és újra megújul, és szárnyra kell, mint egy sasmadár.

 

Forrás: Élő Víz – Living Water 

Kép: pixabay.com 

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás