2019. 11. 01.

A mai nap üzenete: van remény!

Mindenszentek napját ünnepeljük: igen, valódi ünnep ez a mai nap, amelynek legfontosabb üzenete mindannyiunk számára, hogy van remény! 

Van remény, mert sokaknak sikerült: ma azokra a példaképeinkre – és hús-vér embertársainkra – emlékezünk, akik ugyanúgy nem voltak bűntelenek, ugyanúgy hibáztak, küzdöttek a kísértésekkel, de végül mégis célba értek, és ma már Isten jobbján vannak.

Van remény arra is, hogy az elhunyt szeretteink, rokonaink és barátaink a mennyországban vannak, és onnan követik életünket. Van remény, hogy amikor a temetőben elmondunk egy imát azoknak a lelki üdvéért, akik már nincsenek velünk, az meghallgatásra talál. 

hirdetés

És van remény arra is, hogy egyszer majd mi is ott lehetünk velük: jó ha újra és újra emlékeztetjük magunkat: szentnek lenni döntés kérdése! Az ő példájuk világos utat mutat: soha nem késő megtérni, nincsen Isten számára elvesztett ember. A mai nap tehát azoké is, akik reménytelennek érzik magukat, akik úgy érzik, hogy már nem méltók Isten szeretetére és kegyelmére. Akik Saulnak érzik magukat, de még Szent Pál válhat belőlük! 

Ez a remény nem más, mint Isten kegyelme: hogy annak ellenére lettünk az örök életre meghívva, hogy arra teljesen érdemtelenek vagyunk. Ez az a kegyelem, amely arra kell, hogy hajtson és ösztönözzön bennünket, hogy ne adjuk fel!

Mert van remény! 

Martí Zoltán

Fotó: Mervai Márk/szmo.hu

Blog Martí Zoltán
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás