2019. 10. 25.

Három atya breaktánccal nyűgözte le a diákokat

Nem egy szokásos lelki hét, de nem is a megszokott sportbemutató várt az egyik amerikai iskola diákjaira, akik megdöbbenve nézték három katolikus pap szokatlan előadását. Az atyák breaktánccal kápráztatták el a fiatalokat.

Amikor a Knoxville Katolikus Gimnázium diákjai összegyűltek a nézőtéren, valószínűleg azt várták, hogy a futballcsapatuk és kabalájuk fut majd ki a pompomlányokkal, hogy buzdítsák őket és együtt énekeljenek. Ezek a várakozásaik azonban hamar elillantak és még az álluk is leesett, amikor három katolikus pap előadásának lehettek a tanúi.

A Knox News beszámolója szerint az iskola idén az „Amikor a kultúrák és a hit találkozik” címet választotta a hagyományos lelki hetük mottójaként. Ez a motívum három, Kaliforniából származó pap tehetségén keresztül mutatkozott meg a fiatalok előtt. Ricardo Pineda atya egy beatbox bemutatóval nyitotta meg az eseményt, amely a modern hip-hop táncstílus különleges bemutatójához vezetett, ami a 20. század második negyedéből származik.

A három lelkipásztor kivételes fizikai erőt és kitartást mutatott, miközben a földön forogtak és egy karral tartották magukat, vagy éppen kézen álltak. A legnagyobb könnyebbséggel ugrottak át egymáson, majd a diákokat is meghívták, hogy ők is mutassák meg képességeiket.

Joseph Aytona és Jewel Aytona atyák – akik egyébként testvérek –, Los Angelesben nőttek fel. Ifjú korukban vonzotta őket a break tánc és fel is léptek tánccsoportokkal. Miután pappá szentelték őket, találtak egy különös módszert, hogy az előadóművészetüket szolgálattá alakítsák.

„Hála Istennek jó visszajelzéseket kapunk. Igyekszünk felhasználni azt, amit Isten nekünk adott, az Ő legnagyobb dicsőségére.

Ez egy jó módja annak, hogy kapcsolatba lépjünk és találkozzunk az emberekkel, ahol ők élnek.

Fontos, hogy az evangéliumi üzenet színvonalát soha ne engedjük le, de keressük azt az utat, amin keresztül kapcsolatba léphetünk velük és ezt az üzenetet eljuttathatjuk nekik” – nyilatkozta Pineda atya.

Kép, forrás: Aleteia

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás