2019. 10. 25.

Az egyetemistáknak csak a tíz százaléka nem fogyaszt alkoholt

Ismét jön a Száraz november! Idén az egyetemisták állnak a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítását célzó kampány középpontjában – nyilatkozta Dávid Ferenc kampányfelelős az M1-en.

Míg a teljes lakosság körében a 19-26 évesek harminc százaléka, az egyetemistáknak csak tíz százaléka nem fogyaszt egyáltalán alkoholt. Emiatt ez kockázatos életszakasz, amely után sokan alkoholproblémákkal küzdenek – nyilatkozta Dávid Ferenc. A tavalyi kampány középpontjában a nők alkoholhoz fűződő viszonya állt, melyről mi is beszámoltunk. 

A Száraz november célja a mértékletesség erényének és az öngondozás gyakorlatának elmélyítése az alkohol iránti sóvárgásban megtalált tanulságok által. Fontos cél a testi és lelki megújulás, az önismeret fokozása, a vágyak megregulázása, valamint az italozás okozta problémák korai felismerése – írják az esemény Facebook-oldalán. A kihívás teljesítésére első sorban azokat várják, akik hetente többször is isznak, de a napi szinten alkoholt fogyasztó nagyivóknak kifejezetten nem javasolják, nekik személyes segítséget ajánlanak fel az info@kekpont.hu címen.

A Száraz november önként vállalt kollektív projekt, amelynek köszönhetően a résztvevők megtanulnak nemet mondani az alkoholra, és más programokban találnak örömöt. Idén körülbelül százezer ember részvételére számítanak.

hirdetés

A kezdeményezéssel kapcsolatban Martí Zoltán korábban így kifejtette ki a gondolatait:

Gondolatok a “száraz novemberről”

 

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a
116-123
ingyenes lelki elsősegély számot!

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás