2018. 10. 30.

Te vállalnád, hogy egy hónapig nem iszol? – újra lesz Száraz November

A Kék Pont Alapítvány folytatja három évvel ezelőtt elkezdett projektjét, és idén is megszervezi egy hónapon át tartó, alkohol mentes kampányát, azaz a Száraz Novembert. Idén kiemelt figyelmet szentelnek a nők alkoholhoz fűződő viszonyának.

Korábban már mi is sokat írtunk az alkoholról, és ahhoz fűződő viszonyunkról, két szerkesztőnk pedig egy évig böjtöltek alkohollal.

A Száraz November célja a mértékletesség erényének és az öngondozás gyakorlatának elmélyítése az alkohol iránti sóvárgásban megtalált tanulságok által. Fontos cél a testi és lelki megújulás, az önismeret fokozása, a vágyak megregulázása, valamint az italozás okozta problémák korai felismerése – írják az esemény Facebook-oldalán. A kihívás teljesítésére első sorban azokat várják, akik hetente többször is isznak, de a napi szinten alkoholt fogyasztó nagyivóknak kifejezetten nem javasolják, nekik személyes segítséget ajánlanak fel az info@kekpont.hu címen.

hirdetés

A tavalyi évben a szervezők az ELTE PPK-val közösen kvalitatív kutatást végeztek, melynek eredményeire alapozva úgy döntöttek, hogy idén a nők alkoholfogyasztása lesz a figyelmük középpontjában. A szervezők szerint a női alkoholfogyasztás még mindig egy tabu témának számít. Azt remélik, hogy az idei akciónak az eredményeként többet megtudhatnak majd a nők alkoholhoz fűződő viszonyáról, és szélesíthetik az ebben a témában folyó társadalmi diskurzust.

A szervezők arra kérik a résztvevő nőket, hogy  legyenek aktív részesei a 2018-as kampánynak, figyeljék önmaguk és a közösségük reakcióját a Száraz November kihívásukra és osszák meg a tapasztalataikat minél több fórumon, médiában és mindenhol, ahol erre lehetőségük nyílik.

További információkat itt találhattok.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a
116-123
ingyenes lelki elsősegély számot!

Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás