2019. 10. 21.

Mit jelent nőnek lenni?

Gyakran csak legyintenek a férfiak erre a kérdésre és elintézik annyival, hogy ez egy megfejthetetlen misztérium, amit ők sosem fognak kiismerni. Azért, ha jobban a belegondolnak megtalálják azokat a kulcsfontosságú tulajdonságokat és képességeket, melyeket csodálnak és a nőiség alapjának tartanak. Valahogy így vannak ezzel a nők is, mert ha jobban belegondolnak, nekik sem sokkal könnyebb erre a kérdésre válaszolni.

A kíváncsiság hajtott minket és már az OFFLINE előtt feltettük a szerkesztőségben a kérdést egymásnak. Mit jelent nőnek lenni? Illetve a férfiak számára mit jelent a NŐ? Íme, szerkesztőink válaszai:

 

Nőnek lenni egy érzelmi hullámvasút, de teljesen megéri! Ebben a káoszban pedig ott van Isten, aki lecsendesít, aki értelmet ad minden érzésnek, gondolatnak. Csodálatos látni azt is, ahogyan kiegészítjük egymást a másik nemmel, a férfival. Ahogyan kettőnk különbözőségeit felismerve rácsodálkozunk azokra az értékekre, amiket a Teremtő ültetett belénk, és amelyek így jók, ahogy vannak, hiszen mind a ketten Isten képmását hordozzuk.

hirdetés

Harmati Dóra


Amióta az eszemet tudom, hálás vagyok Istennek, hogy nőnek teremtett. Persze, kislányként ezt még nem éreztem igazán: fiús ruháim voltak, rövid hajam, és emlékszem, egy ovis kis srácnak sem tetszettem. Milyen nagy utat tettem meg azóta! Az évek során felfedeztem, mit is jelent az identitásomban, hogy nő vagyok. Számomra most leginkább ezeket: lehetek gyengéd és gyenge, szép és nyúzott, lágy és erős, kíváncsi és bölcs, impulzív és józan. Élvezem, ahogy Jézus mint Vőlegény megtanítja, fokozatosan kibontja, ki vagyok Benne nőként és így vele, általa én is kinyílok egyre jobban.

Szilágyi Anna


Számomra a nőiesség az otthonossággal függ össze. Ha kap teret (lakást, időt, akármit), akkor azt átölelve szereti, és a meleg, hazaváró otthont adja. Egy férfi bármennyire gazdagon rendezheti be lakását, abból nem lesz otthon, az csak lakás marad. Másképpen fogalmazva a nőiesség ad egy kellemes illatot az életnek.

Lábán Tamás


Nőnek lenni számomra esztétikai érzéket jelent minden szinten. Fogékonyságot a fizikai mellett a szellemi, az erkölcsi, az érzelmi szépségre, az élet csodájára, amit a gyermekáldáson keresztül a legközvetlenebb módon tapasztalhatunk meg.

Kunszabó Anna


Ha abból indulunk, hogy férfiként egy egész élet kevés ahhoz, hogy megértsük a nőket – akkor kétségtelen tény, hogy nőnek lenni igazi misztérium! Viccet félretéve, a nők számomra Isten legszebb teremtményei, akik megszámlálhatatlanul sok kincset kaptak a Jóistentől. Egy nő, aki valóban Isten képmása, csodákra képes, és csodákra lett teremtve. Ezért vagyok szomorú, amikor a szélsőséges mozgalmak azért harcolnak, hogy egyenrangúvá csökkentsék magukat, ahelyett hogy megbecsülnék micsoda különleges ajándékai ők a Teremtőnek. Éljenek a nők!

Martí Zoltán


Mikor édesapám épp kiakad egy női húzástól, rendszeresen megemlíti, hogy könnyebb dolga lenne, ha két lány helyett fiai születtek volna. De tudom jól, hogy számára mi vagyunk élete fő értelme, akikért tűzbe menne, és akik akkor is örökre a kicsi lányai maradnak, ha már felnőttek. A nőket egyszerre kell óvni, félteni és biztonságot nyújtani a törékeny lelküknek, miközben hagyni kell szabadon szárnyalni, hogy magabiztos, határozott kisugárzással NŐnek érezzék magukat. Szerintem ezzel a kettősséggel a Jósten is gyakran olyan gondolkodóba eshet, mint apám. De hiszem és tudom, hogy Úr gondosan, tudatosan akart minket nőket olyannak, amilyenek vagyunk: a női kálváriánkkal és női áldott álapottal együtt. Így formáz teljessé, férfi melett pedig egy egységgé.

Bonifert Rita

 

Ha kíváncsi vagy Révész Szilvia gondolataira a női léttel, kihívásokkal és örömökkel kapcsolatban, vagy te is szívesen megosztanád velünk, milyennek tartod te a nőket, gyere el az októberi OFFLINE eseményünkre 2019.10.21-én, hétfőn este a Szent Imre Gimnáziumba. AZ eseményre ITT tudsz regisztrálni.

Vélemény
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás