2019. 10. 16.

Vágy és intimitás két különböző dolog

Minél közelebb kerülsz valakihez, annál inkább elkezded átértékelni a szexualitásról és intimitásról kialakított képedet. Azt a képet, ami körbevesz, amit a média sugároz.

Mindig is úgy gondoltam, hogy a férjem lesz az egyetlen ember az életemben, akivel majd szexuálisan együtt leszek. Ebben az elképzelésemben az évek alatt fokozatosan megerősödtem, azonban ez még nem jelenti azt, hogy nincsen benne a kapcsolatomban a fizikai vonzalom. (Ha nem érzed a kémiát, ha nem esik jól a másik simogatása, ölelése, csókja, az egyébként a közös jövőtökre nézve elég rossz előjel.) 

Mit szépítsem? Nem vagyunk tökéletesek, de van egy meggyőződésünk, amiről hisszük, hogy Istennek kedves és ezért közösen harcolunk. Mert megéri, és egyre jobban ebben erősödünk meg.

A kapcsolatunk elején egészen másmilyen volt ez a küzdelem. A vágy pusztán fizikális volt, üres, tartalomtól mentes. Úgy is mondhatnám, hogy ismerettől mentes. Két kíváncsi és önző ember, akik a határokat feszegetik, akik saját boldogságukat keresik a másikban, ahelyett, hogy arra koncentrálnának, hogyan tudnák boldoggá tenni a szerelmüket. Ebben a “mellébeszélésben” pedig nehéz igazán meglátni egymás valódi arcát. 

Azonban ahogyan elkezded jobban megismerni a másik lelkét, ahogyan egyre inkább egy csapat lesztek, megéltek kríziseket és boldog felszabadulásokat, ezek az érzések átalakulnak. A te és az én szépen lassan mi lesz, egy olyan kis közös világgal, amit csak mi értünk, ami csak ránk tartozik. A korábbi önző, üres vágyak helyére belép az az érzés, hogy annyira szereted a másikat, hogy az szavakkal már nem kifejezhető! Ez a szeretet a másiknak akarja adni önmagát, és csak neki. Erre a fajta intimitásra pedig megéri várni, míg egészen teljes és gyümölcsöző tud lenni a házasságban.

Ezen a szemüvegen keresztül nézve egyre nevetségesebbnek és furcsábbnak tűnik az a kép, amit a pop-kultúra és a világ sugall a szexualitásról. Két teljesen különböző megközelítésről beszélünk. Poligámia és egyéjszakás kalandok? Ugyan már! Semmi sem hasonlítható ahhoz az intimitáshoz, amit egy szilárd, érzelmi biztonságon nyugvó kapcsolat tud adni! Mert ketten vagyunk a világ ellen, ketten hívjuk be az Istent a kapcsolatunkba, hogy tegye tisztává, és ez nem valami olyasmi, amiről olcsó pop számokat akarsz írni, vagy csöpögő romantikus filmeket. Ez a légkör csak kettőnk, csak a mi számára érthető. Ott van a közös viccekben, az egymásra kacsintásokban, a pillantásokból kiolvasott gondolatokban. Egy napon pedig majd ott lesz a hitvesi ágyban is. 

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás