2019. 09. 23.

„Hagyjátok, hogy szeressenek titeket!” – Cristina nővér üzenete a magyar fiataloknak

Cristina nővér szívhez szóló, nagyon fontos üzenetekkel érkezett a magyar fiatalokhoz!

Bevallom őszintén, hogy kicsit vegyes érzésekkel vártam Cristina nővér fellépését a Forrásponton: habár nagyon szurkoltam neki, amikor az olasz The Voice versenyre ment – már akkor felfigyeltem különleges adottságára – de kicsit elbizonytalanított az őt kritizálók egy része, akik finoman fogalmazva sem kedvesen fogadták az ő meghívását. Nem feltétlen azért, mert bármit tudtak róla, hanem mert úgy voltak vele, hogy egy apáca minek énekeljen és táncoljon, őt arra hívta az Isten, hogy egész nap imádkozzon. Pont.

Ez a kis szorongás körülbelül húsz másodpercig tartott bennem: Cristina nővér színpadra lépett, és olyan szinten értette meg magát a magyar fiatalokkal, amely szinte példátlan. Kisugárzása, mosolya  – és persze elképesztő hangja – egy csapásra teremtett leírhatatlan atmoszférát a csarnokban. Az esemény egyik vendégével együtt éltük át ezeket a  pillanatokat, tényleg leesett az állunk.  „Ilyen van?” – kérdeztük egymást hitetlenkedve. Jött egy apáca és elrabolta ötezer fiatal szívét- egy pillanat alatt!

Nem csak az énektudásával, sőt: ez a fiatal mosolygós, szerény apáca úgy evangelizált, hogy az valami fantasztikus. Én sem tudtam elképzelni hogyan lehet átadni üzenetet úgy, hogy közben slágereket énekel valaki, de a választ nagyon gyorsan megkaptuk: minden dal között egy-egy gyönyörű gondolatot mondott a hitéről, amelyeket igazából a dalokba csomagolt bele. Ilyen okosan és eredményesen felépített evangelizációt talán még sosem láttam korábban, a fiatalok két szám között a szeretetről, Istenről, a hivatásáról, az evangélium továbbadásáról hallhattak, hitelesen és egyszerűen. Aki nem volt ott, lehet sose fogja megérteni, hogy egy apáca miért táncol, énekel, de aki eljött szombaton, az meggyőződhetett róla, hogy Cristina nővér fantasztikus hivatást kapott az Istentől! Fellépésének célja nem a saját maga népszerűsítése volt, nem magát helyezte a középpontba, hanem az örömhírt.

Íme a gondolatai:

↦ „Sajnos a mai társadalom hibás mintákat mutat nekünk: azt sugallja, hogy ha nem hozol hasznot, akkor semmit sem érsz. Te azonban úgy vagy értékes, ahogy vagy! Mert Jézus szeret téged! Mindannyian képesek vagyunk szeretni, és hagyni, hogy szeressenek bennünket. Hagyjátok, hogy szeressenek titeket!”

↦ „Jézus ingyenes szeretete megijeszthet bennünket, mert hozzászoktunk, hogy mindennek ára van. Ő azonban ingyen szeret! A belső békénket akkor találhatjuk meg, ha átadjuk magunkat ennek a szeretetnek. Ő neveden szólít téged, és azt mondja: „Ne félj, itt vagyok számodra, és úgy szeretlek, ahogy vagy!”

↦ „Kedves fiatalok, az igazi boldogság apró dolgokban rejlik! Nem a nagy dolgokban! Az apró dolgok teszik az embert naggyá, és ezt én mondom nektek, aki megtapasztalhatta a sikert. Tudjátok a siker nem mindig tesz jót, mert úgy éljük meg mint egy „megérkezési pontot”. Pedig pont fordítva van, egy kiindulási pontnak kellene lennie! Kiindulása annak, hogy megerősödjünk a saját értékeinkben! Senkinek ne engedjétek meg, hogy megváltoztasson titeket, mert Isten szemében különlegesek és értékesek vagytok. Ne féljetek, hogy elvigyétek az ő örömét bárhova, ahova csak mentek! Annyira szeretném, hogy innen úgy menjetek el, hogy boldogok vagytok: de azzal a boldogsággal, amit csak Jézus tud adni!”

↦ „Két évet töltöttem Brazíliában, ott voltam novícia. Van nekünk ott egy szociális központunk, ahol a periférián élő szegény gyermekeket fogadunk be. Mindig a szívemben fogom hordozni azt a megtapasztalást, hogy a szegénységük szabaddá tette őket, boldogabbak voltak! Velünk ellentétben, pedig nekünk annyi mindenünk megvan, és egyre többet akarunk, mégis egyre szomorúbbakká válunk. Kedves fiatalok, nagyon fontos, hogy értékeljük azt, amink van!”

↦ „Hisztek a szeretetben? Akkor soha ne szűnjetek meg szeretni, mert egyedül az igazi szeretet üdvözít minket!”

↦ „Tudjátok, Jézus nagyon kreatív, mindegyikünk életében! Engem a színpadra hívott, miközben egy szerzetesnő „szerepét játszottam”.

↦ „A The Voice szerkesztői felkeresték az elöljáró anyánkat a szerzetesrendünkben, hogy megkérjék hadd vehessek részt egy meghallgatáson. Az elöljáró először megijedt, mert én voltam a legfiatalabb a rendházban. De aztán úgy vélekedett, hogy valaki arra kér bennünket, hogy lépjünk ki innen, úgy gondolta, hogy valaki kopogtat az ajtónkon! Így aztán elküldött engem erre az egészen különleges küldetésre. Ha az elöljáró anya nem bízott volna bennem, akkor én ma este nem lehetnék itt veletek. Szeretném tehát „felszólítani” azokat, akik lelkipásztorok és vezetők, hogy bízzatok a fiatalokban, mert ők a holnapunk kincsei!

Mert amikor bíznak bennetek, akkor felragyogtok, mint a csillagok!

Nincs olyan hely, ahová ne vihetnénk el az evangélium örömét! Ne szégyelljétek magatokat olyan környezetben sem, ahol esetleg gúnyolnak titeket a hitetekért! Bátran hirdessétek a találkozásotokat Jézussal, mert amikor Rá bízzátok magatokat, akkor hatalmas dolgokat művel veletek! Arra kérlek titeket, hogy imádkozzatok értem, és én is hordozlak titeket az imáimban, hogy bátran lehessetek hűséges tanúságtevők a világban!”

Blog Martí Zoltán Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás