2019. 08. 29.

Tudod mit mond rólad Isten?

Tudod mit mond rólad Isten? Csak bele kell nézned a Bibliába, és meglátod! Összeszedtük azokat az igehelyeket, amelyek segítenek, hogy az igazságot lásd magadról a hazugságok helyett!

Ő alkotott téged

Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. (Zsoltár 139:13)

Szeretve vagy

A messzeségben is megjelent az Úr: Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen. (Jeremiás 31:3)

Különleges vagy

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. (Efezus 2:10)

Képes vagy Isten ismeretére

hogy Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy Isten mindent átfogó teljességére jussatok. (Efezus 3:17-19)

hirdetés
Értékes vagy

Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben! (1Kor 6:20)

Fontos vagy

Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket (1Péter 2:9)

Bűnbocsánatod van

Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket. (Zsolt 103:12)

Védelmeznek

Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta. Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad az, aki védelmez téged. (Zsolt 121:2-3)

Választott vagy

Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. (János 15:16)

Családtag vagy

Ezért tehát nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek. (Efezus 2:19)

 

Minél többet forgatod a Bibliádat, annál inkább világossá fog válni számodra, hogy mit gondol rólad Isten. Ahogyan Ő lát téged, az segíteni fog abban is, hogy az Atyát és Jézust is jobban megismerd. Ne hidd el azokat a hazugságokat, amik azt mondogatják neked, hogy nem vagy szerethető, és nem vagy értékes. Látod? A világot teremtő Istennek értékes vagy! Hatalmas erőt ad egy ilyen segítő, támogató, szerető, megbocsátó Isten! Azonban neked is lépéseket kell tenned felé. Kezdd el ma, mondjuk a Biblia olvasásával. 🙂

Blog
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Bogi 2019. 08. 31. 20:16

    Köszönöm! Ezeket a szavakat most olvasnom kellett. Hálás vagyok érte! <3