2019. 07. 30.

Hogyan építhetjük a párkapcsolatunkat? – Könyvajánló

Sajnos egyik párkapcsolat sem olyan könnyed, ahogyan azt a filmekben láthatjuk. Sok munkára van szükség ahhoz, hogy két ember összecsiszolódjon, megtanuljon kommunikálni, és jól vitatkozni. Ebben segítenek a közös olvasásra szánt áhítatos könyvek is.

A legtöbb könyvnek nem dübörög hangosan a marketingje, esetenként csak egy aprócska kép hirdeti létezését az újságokban, vagy a kiadó honlapján. Én is egy újság oldalsó hasábján találtam rá Miklya Luzsányi Mónika: Egyedül nem jó… – Hogyan építhetjük a párkapcsolatunkat? című áhítatos könyvére.

Impulzív vásárlás volt, korábban senki nem ajánlotta a könyvet, és bevallom, nem sokat vártam tőle. Az áhítatoskönyv öt bibliai szakaszt tárgyal, apró részletekre felosztva azokat. A borítón a következő ajánlót olvashatjuk: “Házasságra készülő párok, házastársak együtt és külön is olvashatják, a házasság bármelyik szakaszában. A problémaérzékeny áhítatok kapcsolatuk megerősítését szolgálják, a nyitott kérdések tartalmas beszélgetéseket indíthatnak el.” Igen, a könyv azt adja, amit ígér, és még sokkal többet is!

hirdetés

Sokszor beleesünk keresztényként abba a hibába, hogy már nem tudjuk elképzelni, mi újat tudnának nekünk mondani egyes igeszakaszokról, azonban Isten újra és újra bebizonyítja, hogy az ige élő, és mindig szól hozzánk! A szerző közel hozza ezeket a történeteket a 21. század emberéhez, rávilágít legnagyobb félelmeinkre, gyengeségeinkre, engedetlenségünkre, párunkkal szemben elkövetett mulasztásainkra. Ez nem az a könyv, amit forgatva azt mondjuk: nem tudunk azonosulni vele, vagy nem hozzánk szól. Komoly önvizsgálatra indít, a kérdéseknek köszönhetően pedig lehetőséget ad arra, hogy építsük kapcsolatunkat, egy párként, valamint Istent is bevonva a gyógyulásba. 

“A közös áhítat a párkapcsolat építésének legjobb módja, mert ennek során Isten előtt, Isten Igéjével beszélgetünk közösen. Ennél jobb forma nincs arra, hogy egymást és a közös ént megismerjük. Amikor a házasságban „ketten lesznek egy testté”, akkor a személy új minőséget kap, amely Isten előtt is új minőséget jelent. Ezt kell megtalálni, kialakítva a megfelelő arányokat. Ez nem konfliktusmentes.” – nyilatkozta a szerző korábban a Parókia Portálnak.

A kötetben az a nagyszerű, hogy családi állapottól függetlenül lehet hozzá kapcsolódni, és az év bármelyik napján elkezdhető. Úgy gondolom ez könyv sokkal nagyobb figyelmet érdemelne, sőt: minden pár és házaspár polcán ott lenne a helye! 

 

A könyv megvásárolható a kiadótól itt

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás