2019. 06. 25.

#csakegygondolat – Hogyan csomagoljunk egy lelki útra?

Itt a nyár, mindenki tervezgeti, szervezi a nyaralását, utazását. Pakolunk a bőröndbe, megkötjük a biztosítást, felszerelkezünk 50 faktoros naptejjel, szalmakalappal és az aktuális divatnak megfelelő nyári ruhákkal. Leporoljuk az éjjeliszekrényen heverő könyveket, hogy “na, majd most elolvassuk őket”. De mi a helyzet a lelki utakkal? Azokra hogyan készülődünk?

Az a baj a lelki utakkal, hogy sokkal nehezebb őket előre megtervezni. Nem olyan, mint egy nyaralás Rómába, amihez lefoglalja az ember a szállást és megveszi a repülőjegyeket, és onnantól tudja, pontosan mikor is lesz az utazás. A lelki utaknál rendszerint menet közben derül ki, hogy már fenn ülünk a gyorsvonaton és robogunk valamerre. Erre akkor hogyan lehet felkészülni?

Egyrészt, úgy tapasztaltam életem során, vannak azért tervezhető, de legalább várható lelki utak. Amikor változik az élethelyzetünk, új életszakaszba lépünk, az rendszerint egy lelki fejlődéssel, úttal jár együtt. Ilyen volt számomra az eljegyzés után a házasságra való készület vagy az egyetem után a  munkába állás. Ilyen egy munkahelyváltás, egy gyermek születése vagy éppen egy önkéntes munka végzése. Ezekre mind tudunk készülni.

hirdetés

Lelki bőröndünkbe bepakolhatjuk a szakirodalmakat, köthetünk egy kis biztosítást, ami a rendszeres imákon keresztül működik. Betehetjük az elsősegélykészletet a Biblia formájában, a tisztálkodószettet pedig a bűnbánat által.

Az sem árt, ha tájékozódunk az utazás körülményeiről, olyanoktól, akik már jártak hasonló utazáson. Jól jöhet, ha elmentjük a lelkisegélyhívó számát a telefonunkban, a lelkivezetőnk személyében.

Másrészt, ezt a bőröndöt összekészíthetjük akkor is, amikor nem várható utazás, hiszen nincs útban a szobánkban, nem kell kerülgetni a nappaliban. Néha jól jöhet, ha kinyitjuk a csomagot és ellenőrizzük, minden megvan-e egy esetleges utazáshoz. Ha igen, az azt jelenti, hogy minden nap nyitottak vagyunk rá, hogy Isten elküldje a repjegyeket és útra keljünk, minél közelebb hozzá. De vigyázat, Isten sosem küld retúr jeget!

Ha te is örömmel osztanád meg gondolataidat, történetedet a 777 oldalán ezzel tanúságot téve a hitedről és az általad vallott értékekről, akkor írj nekünk a kapcsolat oldalon!
(A publikálás jogát fenntartjuk!)

#csakegygondolat Lábánné Hollai Katalin
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás