2019. 05. 31.

Hazugságok, amik megmérgezik a párkapcsolatodat

Nemcsak a testünkről alakulhatnak ki bennünk téves elképzelések a médiának köszönhetően, hanem a párkapcsolatunkról is. Íme néhány hazugság, amiket jobb felfedezned, mielőtt tudat alatt is vádolni kezdenéd a szerelmedet. 

1: Egy kapcsolat akkor jó, ha tudsz róla eleget posztolni

Egzotikus utazások, függőágyban ébredés a tengerparton, kövess engem képek, hatalmas vacsorák drága éttermekben: bemutatom az Insta-szerelem kezdőcsomagot. Sokan vágyódnak a média által közvetített tökéletes párkapcsolatra, de ki kell ábrándítanom mindenkit: Brad Pitt és Angelina Jolie is elváltak. A tökéletes embereknek nem feltétlenül van tökéletes életük. Egyáltalán: mi a tökéletes élet? Ha elhiszed, hogy ezek a kellékek, a jó szögben beállított fotók, és az egzotikus utazások teszik teljessé az életet és a kapcsolatodat, akkor gratulálok, mert bedőltél egy hatalmas hazugságnak! Ne azért kezdj el járni valakivel, mert azt hiszed enélkül lemaradsz arról a sok mókáról, amit mások profiljában látsz! (Ugyanakkor jó, ha tudod, hogy sokaknak fizetnek azért, hogy pár kép erejéig elhitessék közönségükkel, hogy kapcsolatban vannak.) Ha már van kedvesed, akkor pedig ne próbáld görcsösen leutánozni ezeket a fényképeket, mert nem ez a lényeg!

Ne hasonlítsd hamis valóságokhoz a párkapcsolatodat!

2: Mindig meg kell lepnie valamivel

Fantasztikus, ha az ember váratlanul virágot, vagy valami apró kis kedvességet kap a szerelmétől. De ez nem elvárható mindenkitől, hiszen ez nem következik egyértelműen a szerelemből – hiába sugallják ezt a filmek, vagy a média. Szeretetnyelvtől függ, hogy ki, mivel fejezi ki a szerelmét a másik iránt. Lehet, hogy a te kedvesed egyfolytában bókol neked, mert ő elismerő szavakkal fejezi ki a szeretetét, de te ezt nem veszed észre, mert csak a vörös rózsára vársz! Ha neked sokat jelentenek az ilyen apró gesztusok, akkor ezt az igényedet nyugodtan kommunikálhatod a másik felé, mert néma gyereknek az anyja sem érti a szeretetnyelvét. 

3: Kockahas/modell külső nélkül nincs boldogság

A szépség relatív. Mindenkinek más tetszik, és ez fantasztikus! Nem attól lesz értékes a másik, vagy a kapcsolatotok, hogy ti két tökéletes arcélű és testű ember vagytok. A filmek, a közösségi média mind Barbie és Ken szerelmét élteti, amivel hamis elvárásokat építenek az emberben. Igen, a vonzalom fontos, nem kell összejönni olyan emberrel, aki nem tetszik neked. De nem is kell kritikus szemmel nézned a másikra, ha nem olyan a teste, mint a plakátokon a modelleknek. (Akiknek szintén nem olyan, mert ki vannak retusálva…) 

hirdetés
4: A szerelmesek élete olyan, mint egy romantikus film vígan kacarászó jelenete

Hazugság. Kevés randi kezdődik lovashintón és fejeződik be vígan korcsolyázva egy park jegén. Van, amikor kínos, van, amikor rossz a kedvetek, van, amikor fáradtak vagytok mind a ketten, de még a veszekedés is benne van a pakliban. Az a baj, hogy ha már ezek megtörténnek, akkor sokan bepánikolnak: “De hát ez nem olyan, amilyennek lennie kellene, hiszen a szerelmesek mindig nevetnek és jól érzik magukat együtt! Akkor nem is ő az igazi?” 

Ilyenkor emlékeztesd magadat arra, hogy ez a való élet, és ha filmet forgatnának belőle, akkor a szerelmesek egymásra találását valószínűleg csak a jó jelenetek összevágásával mutatnák be.

Egyébként is, te el tudod képzelni azt, hogy leélsz egy életet úgy egy ember mellett, hogy mindig a legjobb formádban vagy?! 

A valóság kozmetikázása a bloggerekre is igaz. Te láttál már olyan YouTube sztárt, aki felrakott egy videót a veszekedéséről a párjával? Én még nem. Az emberek nem osztják meg a rossz dolgokat másokkal, viszont a jóval mindenki dicsekszik. Ne hasonlítsd magatokat mások kapcsolatához!

 

Vedd észre a hazugságokat, amik éket akarnak verni a kedvesed és közéd! Ne hallgass a fantáziavilágokra, ne elképzelt karakterek és szerelmek építsék a párkapcsolatod alapját, mert az a kártyavár hamar össze fog omlani! Kérj bölcsességet Istentől, és ne kösd feltételekhez a szerelmedet, hanem gyakorlod az Isteni, azaz feltétel nélküli, önzetlen szeretetet! Kommunikáljatok, beszélgessetek sokat egymással, és Istennel is. Ha az Ő kezeibe helyezitek a szerelmeteket, akkor az a legjobb helyen van! 

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás