2019. 05. 23.

Hamarosan kezdődik a Máriabesnyői Mladifest

Május 24-én kezdetét veszi Máriabesnyőn a második magyarországi Mladifest. A hónapok óta tartó előkészületek lassan beérnek, hogy hétvégén több, mint 500 fiatal fesztiválozhasson együtt.

Ahogy már korábban is hírt adtunk a fesztiválról, most is örömmel mondhatjuk el, hogy egy fantasztikus program van kilátásban a május 24-26-ás hétvégén. A Mladifestre zömében 16 és 35 év közötti fiatalok érkeznek, akik szeretnének kicsit elmélyülni a hitükben, megismerkedni hiteles emberekkel és barátokat szerezni. Különösen örülünk, hogy a szombati tanúságtevők között lesz többek között Holló András, Nagy Bálint atya és Dabóczi Kálmán mellett Martí Zoltán is, a 777 főszerkesztője is.

A hiteles tanúságtevők mellett különböző szervezetek, közösségek is megjelennek majd a fesztivál Civil falujában. Többek között az OpenSky, a Nyolc Boldogság Közösség, a Shalom Közösség vagy a Vedd Együtt! Utóbbi szervezet termelői vásárt is tart majd szombaton.

Az idei fesztivál mottója: “Új szívet adok nektek!” (Ez 36.26) Az elmúlt hónapokban több előadót, szolgálót is megkérdeztek a fesztivál szervezői, mit jelent számukra ez a mottó. Most ezekből szemezgetünk nektek:

Új Esély Zenekar

hirdetés

“Új szívet kapunk, egy Új Esélyt, hogy Isten lakjon bennünk, hogy átmosson minket és Vele együtt menjünk tovább az úton. Kő szív helyett egy Új, Hús szívet kapunk, amit Ő formált át. Új szív=Új Esély. Nekünk ez szinte ugyanazt jelenti.”

Ozsvát Kálmán, a fesztivál moderátora

“A régi ember számára a szív jelképezte a lelket. Vagyis új lelket, új gondolkodásmódot, az újfajta élet lehetőségét adja számunkra az Úr. Ő adja nekünk, Ő ülteti belénk, a Szentlelket küldi nekünk; „Az én lelkemet adom belétek” (Ez 36.27). Nekünk a feladatunk, hogy elfogadjuk ezt a végtelen nagy ajándékot.”

Marinko atya, Medjugorje plébánosa

“Amikor a szívünkben szeretet van, akkor új szívről beszélünk. Amikor elkezdünk hálát adni a kicsi dolgokért, akkor felébred az öröm bennünk és megújul a szívünk. Amikor elfogadjuk a keresztünket, önmagunkat úgy, ahogyan vagyunk és másokat is, ha elfogadjuk hátrányainkat, sikertelenségeinket, azt, hogy nem úgy alakult, ahogyan terveztük – akkor visszatér szívünkbe a béke és megújul a szívünk.”

A képre kattintva galéria nyílik!

Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás