2019. 05. 11.

A szigorú abortusztörvény miatt a filmesek egy része nem hajlandó forgatni Georgia államban

Hollywood elég határozottan képviseli álláspontját arról, hogy melyik oldalon áll a megosztó abortusztörvény vitájában. A törvényt kedden írta alá Brian Kemp kormányzó, és hatalmas tiltakozás hullámot indított el. 

A Killer Films, a The Wire-t jegyző David Simon, és a Duplass Brothers Production is közleményt adott ki a nemrég aláírt törvény ellen, ami szerint ha a magzatnak van szívhangja, akkor tiltja az abortusz végrehajtását. 

Georgia-állam jelentős bevételeket szerez a filmiparnak köszönhetően, többek között a Marvel egyik legnagyobb dobásának számító Fekete Párduc is itt forgott, de itt forgott a Stranger Things, ami egymaga 2,7 millárd dollárt hozott az államnak. 

hirdetés

Több cég kivár, és tárgyalni próbál az állammal, de készek csatlakozni, ha nem sikerül elérniük a törvény módosítását.

 

Forrás: CNN (via Index.hu)

Borítókép: Bob Anders (AP)

 

Borítókép: Georgia’s Republican Gov. Brian Kemp, center, signs legislation, Tuesday, May 7, 2019, in Atlanta, banning abortions once a fetal heartbeat can be detected, which can be as early as six weeks before many women know they’re pregnant. Kemp said he was signing the bill “to ensure that all Georgians have the opportunity to live, grow, learn and prosper in our great state.” (Bob Andres/Atlanta Journal-Constitution via AP)
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás