2019. 04. 26.

Egy fesztivál, ahol összefér a hit és a buli – Máriabesnyői Mladifest

Bizonyára sokan hallottatok már a Máriabesnyői Mladifestről, melyet idén második alkalommal rendeznek meg Bese Gergő atya vezetésével Máriabesnyőn.

Ez egy ifjúsági fesztivál, ami az érettségire való készület, a vizsgaidőszak fáradalmai vagy dolgos hétköznapok közepette nyújt egy kis töltekezést. (2019. május 24-26.) A Máriabesnyői Bazilika mellett, gyönyörű környezetben kínál programokat a rendezvény 16-35 éves korú fiataloknak. Persze, ha már elmúltál 35 éves, akkor se búsulj! Ha nyitott vagy rá, hogy fiatalos lendülettel dicsérd az Urat, együtt énekelj a libanoni Sancta Maria Choir énekeseivel, akkor neked is ott a helyed.

hirdetés

Mit is kínál a bő két napos fesztivál?

Rengeteg közösségi élményt, új barátokat, kikapcsolódást egy nyugodt, békés környezetben és olyan tanúságtételeket, melyek Isten jóságáról és szeretetéről tanúskodnak. A tanúságtevők között lesz Holló András kerekesszékes tánctanár, aki egy motorbalesetben deréktól lefelé lebénult, de még mindig táncot tanít és fiatalok százainak tesz tanúságot az országban Istenről. Kilátogat majd a rendezvényre Böjte Csaba testvér, Nagy Bálint atya és idén is ellátogat Marinko atya, Medjugorje plébánosa. Tanúságot tesz majd Martí Zoltán is, blogunk főszerkesztője, aki több, mint három éve elindította 777-et! A tanúságtételek témái a teljesség igénye nélkül: párkapcsolat, megtérés, függőség, keresztényüldözés, életvédelem, életvezetés.

A tanúságtételek mellett a fesztiválon lesz egy Civil falu is, ahova már rengeteg szervezet, közösség jelentkezett. Ott lesz többek között a Shalom Közösség, az OpenSky, a FÉSZ, a CitizenGO és MÉCS családközösség is.

A fesztivál idei mottója: “Új szívet adok nektek!” (Ez 36.26) Ezzel szeretnék a szervezők megerősíteni a legfőbb üzenetet, amit a fesztivál megfogalmazott: “Szükségünk van Istenre, aki minden nap formál bennünket és szeret. Új szívet ad nekünk.”

A vonattal érkező fesztiválozóknak 90%-os kedvezmény jár a vonatjegyre! Menjetek és vigyétek magatokkal a barátaitokat is, hogy együtt élhessétek át, milyen amikor több száz fiatal együtt dicsőít! Minden fontos infromációt megtaláltok a fesztivál honlapján!

Programajánló
hirdetés

1 Komment

  • Válasz . 2019. 04. 30. 11:43

    “Itt a világvége!”