2019. 03. 27.

Budapest díszpolgára lett Csókay András

A Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ülésen döntött hét új budapesti díszpolgár személyéről. Közéjük tartozik dr. Csókay András idegsebész főorvos is, míg Mindszenty József posztumusz elismerést kapott.

A világhírű agykutató, a 777 Offline korábbi vendége gyakran tesz tanúságot hitéről, amelyben sokszor megemlíti azt is, mennyire fontos szerepet játszik hivatásában az ima.

“Ki kell hangsúlyoznom az ima hatását, sajnos lehet, hogy sokan megmosolyognak. Az imában az ember nemcsak a hit igazságát keresi, hanem a saját tudományának, munkájának, életének az igazságait is. Nekem az összes sebészi ötlet, amiből aztán lett jó eredmény a betegeim számára, nemzetközi, világi siker, az nekem mind imában jött meg.”

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Idegsebészeti osztályának vezető főorvosa tavaly egy bangladesi sziámi ikerpár nagy kockázatú szétválasztására vállalkozott dr. Pataki Gergellyel és dr. Hudák Istvánnal. Akkor is elmondta, hogy sokat imádkozik azért, hogy megkapja a Jóistentől azokat a tiszta gondolatokat, amelyek tudományosak.

A főváros díszpolgára címet posztumusz kapta meg Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek.

hirdetés

Forrás: MTI

Fotó: Képmás/Emmer László

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Ávár Éva 2019. 03. 29. 21:28

    Szeretettel gratulálok! Kívánok Önnek erőt, egészséget, a jó Isten által megáldott hosszú, sikeres életet.