2019. 03. 13.

7 lépés, hogy egyedül is boldog legyél – II. rész

Ez a rész arról szól, hogyan tanultam meg bízni Isten időzítésében és ünnepelni az egyedülállóságomat.

A cikk első részét itt lehet elolvasni.

***

4. Fektess be!

Használd ezt az időt arra, hogy megtanuld és gyakorold azt, hogyan lehet valódi közösségben lenni – nem eszközként ahhoz, hogy megházasodj, nem magának a házasságnak a kedvéért, hanem a közösség miatt.

Legyél elkötelezett a barátaid szentsége iránt. Gyakorold kitartóan a nehezebb beszélgetéseket, kegyelemmel és igazsággal. Gyakorold a vendégszeretetet, és nyisd meg az életedet és az otthonodat mások előtt. Hívőként, aki Krisztust képviseli és elkötelezett a gyülekezet és a világ felé, gyönyörű dolog fejlődni ezekben. Ugyancsak jó ez az idő arra is, hogy magadba fektess.

hirdetés

Ha szeretnél bölcsen bánni az erőforrásaiddal, de proaktívan elhagyni a komfortzónádat, menj el utazni (kényeztesd magad!), szerezz egy kondibérletet, egyél egészségesen, vegyél részt egy főzőtanfolyamon és kezdj el kihúzni dolgokat a bakancslistádról. Foglalkozz olyasmivel, ami felfrissít és helyreállít, és aminek következtében izgatottan tekintesz az életedre.

Ezt az időszakot jó könyvek olvasásával töltöm, kiváló kávéval (megpróbálok minden kézműves kávézóba eljutni Chicagóban), hogy törzsvendég legyek az egyik kedvencemben, tudatosan fókuszálok arra, hogy egészségesen éljek, úgy mint egészséges ételeket vegyek, és eljárjak konditerembe. Tudatosan figyelek arra, hogy megismerjek új embereket, akikbe belebotlok azokon a helyeken, ahol gyakran megfordulok, hogy így közösséget építsek az új városomban.

5. Ünnepelj!

Hitelesen meg tudom ünnepelni azokat a gyönyörű kapcsolatokat, amikben a testvéreim vannak, a barátaim mellett állok, amint összekötik az életüket egymással, babaruhákat és könyveket veszek a várandós barátaimnak.

Tudom, hogy az ő boldogságuk nem tőlem vesz el, szóval eljutottam oda, hogy még nagylelkűbben osztom meg velük az örömömet és a jelenlétemet. Túláradóan adhatok, mivel élvezem az ajándékaimat, amiket kaptam és átölelem az életemet a jelenben.

Nem kell visszatartanom a valódi örömömet másoktól csak azért, hogy én jobban érezzem magam akkor, amikor másnak megadatott valami, amiről én azt hiszem, nekem hiányzik.

6. Maradj Krisztusban!

A legfontosabb, amire rájöttem, hogy a valódi megelégedés kulcsa: megtanulni Krisztusban lenni. Szent Ágoston megrendítően így mondta: „Magadnak teremtettél minket és a szívünk nyugtalan mindaddig, amíg nem talál nyugalmat Benned.” A szívünk mindvégig nyugtalan lesz és elégedetlen, amíg nem nézünk arra az Egyre, aki valódi nyugalmat tud adni nekünk és ameddig nem kérjük, hogy töltsön be minket úgy, ahogyan csak Ő tud.

Hogy Krisztusban tartózkodjunk, szükséges ismernünk azt az egyet, akiben tartózkodunk. Szóval az elmúlt pár hónapban nagyon tudatosan figyeltem arra, hogy időt töltsek Isten megismerésével. Gyakoroltam megragadni Őt az Igéjében és megnyugodni benne ahelyett, hogy mindent kézben tartani és kontrollálni szerettem volna.

És egy lényeges dolog: nem mindig volt meg bennem a vágy arra, hogy mélyebben megismerjem Őt. Legtöbbször csak azt kívántam, bárcsak megadná, amit akarok! De akartam ezt a vágyat… szóval imádkoztam érte.

7. Bízz!

Ahogyan egyre inkább megismerem Istent és az Ő jellemét, úgy egyre inkább bízok benne az egész életemmel. Bízok az időzítésében. Bízok a szuverenitásában. Nem érzem azt, hogy próbálkoznom kell és olyan helyzetekbe hoznom magam, ahol találkozhatok valakivel vagy láthatóvá tehetem magam. Nem kell próbálkoznom és előidézném vagy manipulálnom a körülményeket, bízva egy randialkalmazásban vagy folyamatosan „helyzetbe hoznom magam”, hogy azt érezzem, történik valami az életemnek ezen a területén.

Bár azt gondolom, hogy van egy egészséges szintje a proaktivitásnak és annak, hogy elérhetővé tegyem magam, de ezt abból az alapállásból szeretném tenni, hogy nyitott vagyok arra, ahogyan Isten munkálkodhat az életemben, szemben azzal, ha ezt elégedetlenségből és nyugtalanságból teszem.

Amikor bízok Istenben az életemmel kapcsolatban és engedelmeskedek neki, akkor az akaratának középpontjában élek. És ez a lehető legjobb pozícióba hoz, hogy találkozzak valakivel. De ami a legfontosabb, ez a lehető legjobb pozícióba hoz, hogy jól éljek, jól szolgáljak, és jól szeressek.

Ahogyan gyakorolom ezeket a dolgokat, mély megelégedést találok. És IGEN, vannak napok, amikor nehezebb látni, ahogyan körülöttem mindenkit eljegyeznek és megházasodnak és babaruhákat válogatnak, és az egészet posztolják a közösségi médiába. És vannak napok, amikor csak arra van szükségem, hogy kikapcsolódjak, jelen legyek és élvezem az életemet pont úgy, ahogyan van, ahol van és azzal, akivel van. Mert ez a valóságos, és ez az az élet, amit azért kaptam, hogy a legtöbbet hozzam ki belőle és hűséges legyek.

 

Fordította: Szalai Anikó

 

forrás: fervr.net

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás