2019. 03. 02.

“Téged ki kéne találni!” – Ki is vagy!

Milyen gyakran hangzik el baráti, vagy épp családi beszélgetések során az a felkiáltás, hogy “téged ki kéne találni!”. Általában azokra az emberekre szoktuk mondani, akik eltérnek az átlagostól, vagy van egy különleges hobbijuk, vagy egy hihetetlen történetük – én utóbbiakat mesélő barátaimra szoktam használni ezt a kifejezést, nem egyszer a hasamat fogva a nevetéstől.

De milyen fantasztikus az a felismerés, hogy ez a felkiáltás igazából teljesen irreleváns, hiszen tényleg ez történt:

hirdetés

valaki tényleg kitalált téged!

Gondosan, végtelen szeretettel és leírhatatlan kreativitással. Nemcsak a külsődet tervezte meg, hanem a belsődet is, ráadásul pótolhatatlanul értékesre! Igen: Te Istennek, a világ teremtőjének pótolhatatlan és csodálatos alkotása vagy.

Ahány ember, annyi egyéniség, és annyi egyéni képesség: a mi Teremtőnk valakit fantasztikus humorérzékkel áldott meg, másnak irigylésre méltó komolyságot adott. Van aki a művészetre való hajlam nagy kincsét kapta Istentől, míg más verhetetlen a sportolásban. Néhányan a reál tárgyaknak a nagy tudói vagytok, mások meg a humán területek nagyágyúi. Vannak olyanok, akik szívhez szólóan írnak, míg mások hetek alatt tanulnak meg egy új nyelvet. Felsorolhatatlan és végeláthatatlanul hosszú lista ez: pont annyira rejtélyes kincs, amilyen Isten is az. Hiszen mi az Ő képmásai vagyunk mindannyian: ez az ember felfoghatatlan kiváltsága! 

Ezért nincsen értéktelen élet, ezért kell a legmélyebb időszakok idején is felállnunk és leporolnunk magunkat. Ezért kell az Alkotóhoz újra és újra visszatérnünk, hálát adnunk és felismernünk, hogy milyen értékesek vagyunk. Mert olyan szeretettel lettünk megteremtve, amely elmondhatatlan.

Téged ki kellett találni, hogy ilyen legyél – és ki is lettél találva, meg lettél álmodva. Adj ezért hálát a Tervezőnek, mert ő nem tud selejtet teremteni, csak igazi kincseket: és te akkor is az vagy, ha most épp ennek az ellenkezőjét érzed!

Martí Zoltán

Blog Martí Zoltán
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás