2019. 01. 08.

Itt van a Böjte Csaba gyermekei által az iraki keresztényeknek küldött Mária-szobor

Nagy becsben tartják Irakban azt a szobrot, amelyet Böjte Csaba testvér ajándékozott a helyi keresztény közösségnek egy 777 OFFLINE keretében. Az új iskola egyik éke az erdélyi ajándék.

Valószínűleg még sokan emlékeznek rá, hogy Böjte Csaba testvér volt a 777 OFFLINE vendége 2017 szeptemberében. A Szent Imre Gimnázium dísztermében arról beszélt, hogy “merjünk hinni és szeretni”. Emlékezetes gondolata volt, amikor azzal bíztatta a fiatalokat; “Rengeteg olyan probléma van, amit nem tudunk megoldani. Leragadhatunk ezeknél, de akkor még ötöt-hatot fogunk kapni. Engedd el a fájdalmat és ne add fel!” 

Ezen az alkalmon a ferences szerzetes különleges gesztust is tett; a Csíksomlyói Szűzanya kegyszobrának fából készült mását ajándékozta egy akkor még épülő iraki iskolának, amelynek célja, hogy segítse a hányattatott sorsú iraki keresztények helyben maradását. További érdekesség volt, hogy a szobor hátulját a dévai árvaház gyermekei aláírásukkal látták el, ezzel is köszöntve keleti keresztény testvéreiket – gyerekek üzenete volt gyerekeknek. 

hirdetés

A szobor Erbílbe került, a Marya Mana iskolába. Az S4C.News oldal a napokban képes beszámolót közölt az iskoláról, a képek között pedig felfedezhettük a 777 rendezvényéről Irakba érkező különleges szobrot is. 

Mint kiderült, az Erdélyből kapott ajándékot nagy becsben tartják az észak-iraki városban, az iskola egyik éke. 

Fotó: Fehér Bertalan. Az S4C.News engedélyével.

Egyéb Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás