2019. 01. 03.

#csakegygondolat – Legyen ez a bibliai vers a szolgálók mottója!

Kellenek a jó mottók. Azok a frappáns mondatok, amik a fülünkben zenghetnek a megpróbáltatások óráiban és az öröm perceiben is. Éltető cseppek ezek, amikre mindig szívesen gondolunk, hiszen utánozhatatlanul tömörítik magukba a lényeget. 

Valljuk be, mindenki szereti, ha elismerik, nincs is ezzel semmi gond. Látjuk, hogy munkánk gyümölcse beérett, és ez jóleső érzéssel tölt el minket. Különös öröm ez szolgálóként, hiszen lelkekre, életekre hat az ember, és nincs is csodálatosabb annál, mint amikor végre sikerül átadni, hogy mennyire fantasztikus Istenünk is van! Csodálatos látni másokon a fejlődést és az öröm felragyogását, munkánk gyümölcsét.

Azonban mint minden siker esetében, úgy a szolgálóknál is könnyen bekúszhat a kísértő hangja a fejünkbe: „Ezt te érted el, ez neked köszönhető. Dicsekedj csak vele nyugodtan, nincs azzal semmi baj, hadd lássa a világ, hogy mennyire keresztény vagy!” „Látod milyen jól tudsz prédikálni? Ezt bizony nem lehet tanítani, ez adottság.” 

A minap hallottam egy bibliai idézetet, amit szerintem minden szolgálónak a szívében kéne forgatnia. Pál apostol szavai emlékeztetnek a szolgálat lényegére, és alázatra intenek:

„Mert nem magunkat prédikáljuk, hanem az Úr Jézus Krisztust.” (2Kor 4,5a)

Ne feledjük el, hogy ez nem rólunk szól, nem mi haltunk meg a kereszten, mi csak az Isten alázatos szolgái lehetünk, akik mások felé is odaadással hirdetik az evangéliumot. Minden dicsőség Őt illeti meg. Ne a saját alkalmasságunkat hirdessük, ne a saját erényeinket prédikáljuk, hanem az Úrét! 

#csakegygondolat Harmati Dóra
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Sensus Fidelium 2019. 01. 05. 11:22

    A „szeretet” csak a harmadik összetevője annak, hogy Hit, Remény, Szeretet. Az első kettő nélkül a harmadik csak egy nyálas csöpögős liberális dörgölőző semmi.

    Ez amit a novus ordo katolikusság teljesen elfelejtett.

    Tridenti misére kell járni, ott az alázat szelleme képvselve van.