2018. 11. 26.

#csakegygondolat – Biztos tudnunk kell, hogy Ő Az Igazi?

Egy kérdés, amit általában rossz oldalról közelítünk meg.

Honnan tudom, hogy ő az igazi? Honnan tudom, hogy jó döntést hozok meg? Ezek a gondolatok folyamatosan cikáznak a párkereső, vagy kapcsolatban élő ember fejében. Általában jobban rágörcsölünk, mint szükséges. Az a baj, hogy ha felmerülnek bennünk hasonló kérdések, akkor már pánik lesz rajtunk úrrá. Mintha maga a megkérdőjelezés probléma lenne, holott nem az.

Egy kapcsolatnak az a lényege, hogy ezeket a kérdéseket megrágjuk, és meghozzunk egy végső döntést közösen (és ez nagyon fontos!) amiben kimondjuk, hogy együtt szeretnénk leélni az életünket. A hibáinkkal, és a jó tulajdonságainkkal együtt. Tökéletes recept nincsen rá, hiszen neked kell tudnod, hogy kivel szeretnél és tudnál együtt élni, de van egy fontos pont, amit érdemes megvizsgálni, mégpedig a szeretet. Tudom, mindig ide lyukadunk ki, de láthatjuk a Bibliában is, hogy a szeretet milyen. (1Kor 4-8) Türelmes, jóságos, nem féltékeny, nem gőgös … és többek között soha el nem múlik. Ha ebben két ember tud növekedni, akkor az egymás iránti szeretetük is egyre mélyebb lesz, és a pillanatnyi hangulati ingadozások ellenére nem fog elmúlni.

Figyeljük meg, hogy tudunk-e együtt növekedni, és legyünk türelmesek a válasz megtalálásában, mert az nem fog késni, ha nyitott szívvel keressük.

 

hirdetés

 

A témában érdemes további cikkeinket is elolvasni:

Mitől igazi az igazi?

 

13 szuper gondolat a párkapcsolatról/házasságról

 

Egy listába szeretünk bele, vagy egy személybe?

#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás